vestnik

Mladinci Mure po preobratu pred koncem do velike zmage

Vestnik.si, 23. 4. 2024
Arhiv kluba
26. krog 1. SML: Mura - Olimpija 3 : 1.
Šport

V izjemno pomembnem derbiju na glavnem igrišču Fazanerije so mladinci Mure v 26. krogu 1. SML premagali Olimpijo s 3 : 1, potem ko so do zadnje tretjine tekme zaostajali z 0 : 1. V petek ob 16. uri jih tako v Mariboru čaka praktično dvoboj za naslov prvaka (prenos na Sportklub 1).

Mura - Olimpija Ljubljana 3 : 1 (0 : 0)

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, 300 gledalcev, sodnik: Jure Hrvacki (Ravne na Koroškem).

Strelci: 0 : 1 Ivanjko Vidmar (62), 1 : 1 Anželj (74), 2 : 1 Graj (87), 3 : 1 Kasalo (91, 11 m).

Rumeni kartoni: Rantaša; Ristić, Kovačević, Matanovič.

Mura: Šumenjak, Petrovič (Sečkar, 84), Tomašić (Fišer, 70), Kasalo, Popijal (Ignjič, 70), Koren (Kolbl, 92), Jelovica, Rantaša kap., Graj, Baš (Bislimaj, 84), Anželj. Trener: Marian Sluka.

Olimpija Ljubljana: Mauricio, Dvoršak, Pirečnik, Jelen, Kojić, Kovačević (Imeraj, 46), Ristić kap. (Uršič, 46), Petrov, Ivanjko Vidmar (Aćimović, 75), Matanovič (Balon, 86), Cedilnik. Trener: Boštjan Miklič.

Dolgo časa se je na mladinskem derbiju v Fazaneriji zdelo, da bo Mura izpadla iz igre za naslov prvaka, saj je imela pred tem krogom na tretjem mestu točko zaostanka za drugo Olimpijo, medtem ko je imel prvi Maribor štiri točke naskoka pred Ljubljančani, ki so v Murski Soboti tudi povedli. V 62. minuti je po podaji z leve strani povsem sam na drugi strani ostal Oskar Ivanjko Vidmar, ki mu ni bilo težko pospraviti žoge v mrežo - 0 : 1.

Tudi po vodstvu je Olimpija prevladovala in imela nekaj dobrih priložnosti, nato pa so domači pripravili bliskovit preobrat. V 79. minuti je z desne strani nenadoma z zunanjim delom stopala močno sprožil Luka Baš in zadel prečnik, odbito žogo pa je z glavo v nebranjena vrata potisnil Bine Anželj - 1 : 1. 

V 89. minuti je Niko Kasalo izvedel kot z leve strani, pri drugi vratnici pa je najvišje skočil Niko Graj in po strelu z glavo poslal žogo v daljši kot vrat nemočnega vratarja Žana Mauricia - 0 : 2.

V 91. minuti je po odvzeti žogi sam do kazenskega prostora stekel Nal Lan Koren, ki ga je po nogi oplazil branilec Olimpije. Koren je padel, sodnik pa je takoj pokazal na belo piko. Zanesljiv izvajalec kazenskega strela je bil Kasalo - 3 : 1. 

Pri vseh treh golih Mure so imeli pri Olimpiji pripombe na sodniške odločitve. Pri prvem naj bi bil Anželj v prepovedanem položaju, pred kotom, ki je privedel do vodstva črno-belih, naj bi Kasalo nepravilno izvedel avt, in pred dosojeno enajstmetrovko naj bi Koren prehitro padel, ne da bi se ga branilec Olimpije sploh dotaknil. Ampak pri vseh situacijah j bil sodnik zelo blizu, tako da pripombe iz ljubljanskega tabora nimajo več nobenega vpliva. 

Lestvica na vrhu je sedaj videti takole:

1. Maribor 56

2. Mura 54

3. Olimpija 52.

Do konca so še štirje krogi. 

mladinci 26.-krog derbi fazanerija Mura-Olimpija