vestnik

Mura novi okrepitvi našla pri Arsenalu in Augsburgu

R. B., 28. 7. 2023
Aleš Cipot
Sobočani v svoje vrste privabili vezista in branilca.
Šport

Sobočani v svoje vrste privabili vezista in branilca.

Čeprav se je ob koncu tedna dvignil zastor nad slovenskim prvoligaškim prizoriščem, je že nekaj časa jasno, da bo kadrovsko dogajanje v Fazaneriji vsaj še nekaj časa dokaj razgibano, po naših informacijah bodo Sobočani takšno razmišljanje kmalu potrdili tudi v praksi. Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da bodo predstavili dve novi moči, ki sta kar precejšnje presenečenje. Ne zato, ker sta po teh navedbah oba mlada, temveč zaradi tega, od kod prihajata – eden naj bi prišel od nikoder drugod kot iz Arsenala, drugi iz Augsburga.

Prvi je 21-letni Ben Cottrell, ki je igral za mlado zasedbo londonskega velikana. In bil njen kapetan, leta 2020 je na tekmi skupinskega dela lige Europe proti Dundalku debitiral tudi v prvi ekipi. Nastopa v premier ligi ni dočakal. Predvsem zato, ker je imel obilo smole s poškodbami, v preteklem obdobju je bil dvakrat na daljšem prisilnem počitku, toda zdaj je bil že nekaj časa v ritmu tekem. Gre za le 166 centimetrov visokega v Watfordu rojenega vezista, ki so ga na spletni strani topničarjev opisali kot igralca, ki na hrbtu nosi polne vreče energije in jo prinaša na igrišče oziroma v igro. Ampak Arsenal je vendarle prevelik, da bi ga čakal, prave priložnosti bržčas ne bi dobil, zato se je mladenič očitno odločil, da se bo poskušal s članskim nogometom spoprijeti v manj zahtevnem okolju. Presenetljivo naj bi torej izbral Mursko Soboto …

2cottrell pm
Arhiv
Ben Cottrell


V prekmurskem nogometnem hramu naj bi se prav tako odzvali na hudo poškodbo Kaija Cipota in v svoje vrste privabili novega branilca. To naj bi bil 20-letni Hrvat Daniel Katić, ki je v prejšnji sezoni igral za drugo ekipo nemškega prvoligaša Augsburga, ki tekmuje v regionalni ligi, bundesligašu se je pridružil že pri 17 letih. Če v zadnjem trenutku ne bo velikega zasuka, naj bi Mura oba igralca predstavila že zelo kmalu.

nš-mura okrepitve