vestnik

Muro okrepil vezist Šimkus

Vestnik.si, 22. 8. 2022
NŠ Mura
Domantas Šimkus je 26-letni vezist.
Šport

Domantas Šimkus iz Litve je 26-letni vezist, ki je doslej zbral 24 tekem za domačo člansko reprezentanco ter 41 nastopov v mlajših selekcijah. Z Muro je podpisal pogodbo do konca maja 2024.

Vezist je v Mursko Soboto prišel kot prost igralec, v preteklosti pa je igral za izraelski Hapoel Kfar Saba, azerbajdžanski FK Sabail ter litovska FK Žalgiris Vilnius in FK Atlantas Klaipeda. V karieri je doslej odigral 170 tekem ter dosegel sedem zadetkov in šest asistenc, so zapisali pri klubu. 

Kaj je ob prihodu vezista povedal Denis Rajbar, športni direktor NŠ Mura? "Domantas je bil prost igralec in to na igralnem mestu, kjer smo še iskali okrepitve. Nekaj dni je bil z nami in s svojo delavnostjo in kvaliteto pokazal, da si zasluži priložnost. Gre za reprezentanta, ki bo zaostril konkurenco in bo s svojimi izkušnjami lahko prinesel tudi nekaj mirnosti na sredini terena." 

Veselje, da se je pridružil Murašem, je izrazil tudi igralec, ki je o klubu že prej slišal veliko lepega in dobrega. "Podobno sem slišal za navijače, ki so odlični. Obljubim, da bom tukaj dal vse od sebe, da bom garal na terenu in klubu pomagal do zastavljenih ciljev," je še sklenil Domantas Šimkus.  

nš-mura domantas-šimkus