vestnik

Na seznamu reprezentantk tudi Tina Cvijanovič in Blaža Čeh

Vestnik.si, 29. 4. 2023
KZS
Tina Cvijanovič
Šport

V sredo se bodo v Ljubljani zbrale slovenske košarkarice, ki bodo začele s pripravami na prihajajoče evropsko prvenstvo v košarki. Na seznamu reprezentančnih kandidatk, ki bodo igrale na domačem prvenstvu v Stožicah, sta tudi Pomurki Tina Cvijanovič in Blaža Čeh.

Slovenke bodo v Stožicah igrale v skupini C z reprezentancami Francije, Nemčije in Velike Britanije, do prvih uradnih obveznosti, ki sledijo dva dneva pred začetkom prvenstva, pa bodo košarkarice opravile 37 dni priprav. Vadile bodo še v Mariboru, Podčetrtku in Zrečah. 

Tekme 39. EuroBasketa bodo v predtekmovanju razdeljene v štiri štiričlanske skupine, dve bosta tekme igrale v Tel Avivu, dve pa v Ljubljani, kjer bo potekal tudi ves finalni del, torej od četrtfinalni obračunov vse do velikega finala. 

Blaža Čeh, športnica, košarkarica
Osebni arhiv
Blaža Čeh

Na selektorjevem seznamu so poleg Tine Cvijanovič in Blaže Čeh še Lea Debeljak, Zala Friškovec, Hana Ivanuša, Tina Jakovina, Mojca Jelenc, Gala Kramžar, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Eva Rupnik, Maruša Seničar, Ajša Sivka in Zala Šrot. 

eurobarsket-2023 košarka tina-cvijanovič blaža-čeh