vestnik

Na tekmo z Dobrepoljem po prekinitev serije slabših rezultatov

Vestnik.si, 30. 11. 2023
Arhiv kluba
Trening Meteorplasta pred tekmo z Dobrepoljem.
Šport

S tremi dvoboji 9. kroga se bo ta petek zvečer nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Pari so naslednji: THE Nutrition Extrem – Sevnica, Siliko Vrhnika – Bronx Škofije in Dobrepolje – Meteorplast ŠIC bar.

Tekma Dobovec – Oplast Kobarid bo odigrana pozneje, ker v tem tednu igralci Dobovca zastopajo slovenske barve v evropski ligi prvakov.

Prleki so brez prvenstvene zmage že več kot mesec dni. Nazadnje so se treh točk veselili 27. oktobra, ko so na domačem parketu premagali Sevničane (3:2). Od takrat so nanizali poraz proti Dobovcu (2:8) ter tri neodločene izide proti Oplastu (3:3), Extremu (6:6) in Bronxu (8:8). »Dobivamo bistveno preveč zadetkov. Če smo po doseženih zadetkih takoj za Dobovcem, smo med prejetimi zadetki med tremi najslabšimi ekipami lige,« je na ponedeljkovem treningu med analizo tekme proti Bronxu igralcem dejal trener Robert Grdović. Prav zaradi slabših rezultatov je padla odločitev, da pred zadnjimi tremi tekmami v tem koledarskem letu povečajo število treningov. Dobro razpoloženje je prekinila novica iz Črne gore, kjer se je na reprezentančni akciji selekcije U19 poškodoval kapetan reprezentance Lovro Trdin. Šele dodatni pregled bo pokazal, za kako hudo poškodbo gre, najverjetneje pa bo mladi reprezentant, ki se je izkazal z dvema zadetkoma v Črni gori proti Franciji (2:1), izpustil vse decembrske prvenstvene obračune.

Ljutomersko ekipo čaka tekma proti Dobrepolju v gosteh. »Gremo na zmago. Smo v nekaj slabši seriji, ampak upamo, da to serijo prekinemo in se vrnemo domov s tremi točkami,« napoveduje Aljaž Goznik, ki se je v tej sezoni podpisal pod dva prvenstvena zadetka. Doslej so se futsalerji Meteorplasta ŠIC bara in Dobrepolja pomerili osemkrat. Sedem zmag so zabeležili Ljutomerčani, en dvoboj pa se je končal brez zmagovalca. Prleki bodo na tokratnem gostovanju poleg Trdina pogrešali tudi Klemna Anžela, ki je službeno odsoten.

futsal 9.-krog dobrepolje meteorplast-šic-bar