vestnik

Nafta 1903: En, ki je že odšel, se je vrnil

Tomo Köleš, 30. 6. 2019
Aleš Cipot
Stjepan Oštrek ostaja v Lendavi.
Šport

Kadrovski vrtiljak sprememb se dogaja v teh dneh tudi pri lendavskem drugoligašu Nafti. Vendar se je v enem primeru zasukal v nasprotno smer. V Lendavo se je že vrnil igralec, ki je le pred kratkim odšel. 

To je Stjepan Oštrek, ki je nameraval kariero nadaljevati pri novem hrvaškem prvoligašu NK Varaždin, vendar tam ni naletel na pogoje, kakršne si je sam želel. Ocenil je, da bo pri Nafti imel neprimerno večjo minutažo v igri, in da ima pri lendavskem klubu, pri katerem se odlično počuti, boljše možnosti za napredovanje. Podpisal je novo pogodbo za dve leti.


Vse to je seveda razveselilo vodstvo kluba, še posebej, ko sta ga v preteklih tednih že zapustila Igor Prahić (v albanski FK Kükesi), Dino Cvrtila in Damir Zeljko (do pred kratkim še brez novega kluba), zadnji, ki se je poslovil, pa je tudi vratar Jurica Valentić, ki v zadnji sezoni ni dobival veliko priložnosti, zdaj ko je prvi vratar Lendavčanov Florijan Raduha.


Trener Nafte ostaja Marian Sluka, ki je k pripravam vključil štiri igralce iz mladinskega pogona, še vedno pa pogreša poškodovana Žigo Živka in Luciana Pozsgaija. Pri lendavskem klubu sicer pravijo, da zadeve z okrepitvami sicer še niso zaključene.
Stjepan Oštrek je skupaj z drugimi včeraj odigral že pripravljalno tekmo v Lendavi (dvakrat po 50 minut) z ekipo U19 ruskega Krasnodarja, ki pa jo je Nafta izgubila z 0 : 1, potem ko je prejela gol že v prvem polčasu.

nogomet Nafta 1903 odhodi Stjepan Oštrek vrnitev