vestnik

(FOTO) 2. SNL: Vodilna Gorica pri Nafti potrdila primat

Vestnik.si, 22. 4. 2022
Jure Zauneker
Nafta 1903 in Gorica.
Šport

V derbiju 26. kroga druge slovenske nogometne lige je lendavska Nafta gostila vodilno Gorico in izgubila z 2 : 3, vendar so gostje pred tem vodili že s 3 : 0.

Nafta 1903 - Gorica 2 : 3 (0 : 1)

Športni park Lendava, 400 gledalcev, sodnik: Denis Halilović (Celje).

Strelci: 0 : 1 Krajnc (4), 0 : 2 Krajnc (50), 0 : 3 Vekić (58), 1 : 3 D. Nemeth (65), 2 : 3 D. Nemeth (94).

Rumeni kartoni: Haljeta, E. Nemeth, Magdič; Likar, Mevlja. 

Nafta 1903: Galoši, Florjanc (Fekete, 84), Bolla (Zana, 72), Safronov (Kumer, 67), E. Németh, Burai, Drk, D. Németh, Novinič (Magdič, 84), Vinko kap., Haljeta. Trener: Gabor Boer.

Gorica: Likar, Urbančič, Leban (Marinič, 67), Hodžić, Frešer, Knežević (Marc, 67), Ahmetaj, Mevlja kap., Vekić (Baruca, 83), Cerovec (Agić, 22), Krajnc (Velikonja, 83). Trener: Miran Srebrnič. 

lendava, nogomet, nafta, gorica
Jure Zauneker
Nafta 1903 in Gorica.

Goričani so hitro povedli. Zmedo v lendavski obrambi po podaji do Žan Lebana in napačno izbijanje žoge Gerga Bolle je izkoristil Alen Krajnc in zabil okroglo usnje pod prečnik nemočnega vratarja Marka Galošija - 0 : 1. 

V priložnosti sta se nato znašla še enkrat Leban in pa Luka Vekić, vendar sta bila za malo nenatančna.

V 36. minuti je bil blizu zadetka za domače Nermin Haljeta, ki je z levico meril za malenkost mimo vrat, že v naslednji minuti pa je zaradi udarca z roko v obraz Roka Frešerja prejel rumeni karton, zaradi katerega ne bo smel zaigrati v naslednjem krogu na gostovanju pri Krki. 

V 43. minuti je Galoši rešil Nafto pred drugim zadetkom v svoji mreži, saj je kar trikrat v enem napadu zaustavil strele napadalcev Gorice, nazadnje je s skokom pred noge Lebanu priboril žogo svoji ekipi.

lendava, nogomet, nafta, gorica
Jure Zauneker
Nafta 1903 in Gorica.

V začetku drugega polčasa pa je lendavski vratar napravil usodno napako. Tokrat je on slabo izbil žogo in jo podal naravnost na noge Goričanom, ki so izvedli hiter napad po desni strani preko Lebana, ki je podal v sredino, Bojan Knežević pa je preskočil okroglo usnje in ga prepustil Krajncu, ki je s strelom po tleh dosegel še svoj drugi zadetek - 0 : 2.

V 54. minuti je bil po podaji Vedrana Vinka spet v izjemni priložnosti Nermin Haljeta, vendar je žogo po njegovem strelu z levico odlično zaustavil vratar Uroš Likar.

V 58. minuti je Alessandro Ahmetaj podal z desnico z leve strani, po strelu z glavo iz bližine pa je zadel Luka Vekić. Prvi pomočnik sodnika Denisa Halilovića je sprva dosodil prepovedani položaj Vekića, po posvetu obeh delivcev pravice pa je Halilović gol priznal, saj se je žoge po podaji Ahmetaja z glavo dotaknil tudi Haljeta, zato v resnici prepovedanega položaja Vekića ni bilo - 0 : 3. 

V 65. minuti so Lendavčani le dosegli svoj prvi zadetek. Po sredini je pobegnil Daniel Nemeth, ki ga Goričani očitno niso jemali kot resno grožnjo, sam pa je sprožil z 18 metrov in natančno zadel desni spodnji kot vrat gostov - 1 : 3. 

Daniel Nemeth se je odlično znašel tudi v sodnikovem dodatku, ko je po podaji Erika Buraija stekel v kazenski prostor in z diagonalnim strelom po tleh znova natančno poslal žogo v desni spodnji kot vrat Uroša Likarja - 2 : 3. Časa za izenačenje pa več ni bilo.  

Nafta je s tem porazom ostala na tretjem mestu, Gorica pa je potrdila zanesljivo pot k povratku med elito. 

2.-snl nafta-1903 gorica
Kaj zdaj berejo drugi