vestnik

Nafta Lendava: Zakaj so navijači ostali pred zaprtimi vrati stadiona?

ABE, 14. 5. 2019
Leon Novak
Navijači lendavske Nafte so med polčasom sobotne tekme ostale pred zaprtimi vrati. 
Šport

Na sobotni tekmi z Dobom je zaplet pri ogledu drugega polčasa povzročil nekaj nejevolje tudi pri nekdanjih, starejših igralcih lendavskega kluba.

Potem, ko so se v vodstvu lendavske Nafte odločili, da morajo člani navijaške skupine Gorgone za ogled domačih tekem plačati vstopnino, ker je zaradi njihovega obnašanja klub že moral plačati več denarnih kazni, se je v soboto na tekmi z Dobom zgodil zaplet. Tekmo s Fužinarjem so denimo Gorgone spremljale in za Nafto navijale iz kota glavne tribune. Med tekmo z Dobom pa so nekatere Gorgone in drugi navijači ostali pred zaprtimi vrati stadiona. Zakaj?


22e98f58642b014aae113c914129c399
Nataša Juhnov
Gorgone morajo poslej plačati vstopnico, če želijo navijati, prostor pa dobijo v kotu glavne tribune.


Kot so za Vestnik.si povedali nekateri člani omenjene navijaške skupine, je do zdaj veljalo, da so si lahko ne le oni, ampak tudi ostali navijači drugi polčas domače tekme ogledali brezplačno, saj se po odigranih prvih 45 minutah ni več pobirala vstopnina. Kot so dejali, povprečen navijač nima veliko dohodkov, zato so se posluževali tega, da so na tekmo prišli v drugem polčasu. Ko so to želeli narediti v soboto, pa so naleteli na zaprta vrata stadiona. Varnostniki so jim dejali, tako organizirani navijači Nafte, da si morajo tudi za ogled drugega polčasa tekme kupiti vstopnico. To je nekatere Gorgone precej vznejevoljilo, še posebej, ker varnostniki niso brez vstopnice na drugi polčas spustili tudi nekatere nekdanje, starejše igralce lendavskega kluba, ki so si pogosto zastonj ogledali le drug polčas katere od tekem. Gorgone so prepričane, da je to bila le ena od novih potez predsednika kluba Franca Požgaija, proti kateremu so že večkrat nasprotovali, kajti menijo, da se najstarejšemu slovenskemu nogometnemu klubu pod njegovem vodstvom ne piše nič dobrega.

cbe966e0674b9810f880c64738ddfdde
Leon Novak
Nekatere Gorgone so ostale pred vrati stadiona.


Poizvedovali smo pri vodstvu Nogometnega kluba Nafta 1903. Iz kluba so sporočili, da »sta bila v preteklosti opravljena dva razgovora z vodstvom navijaške skupine Gorgone, kjer je bilo dogovorjeno, da navijaška skupina ne bo več povzročala izgredov, ki bi pomenili kazni za Nafto 1903. Ker se navijaška skupina tega dogovora ni držala, je bila sprejeta odločitev, da klub ne bo omogočal brezplačnega vstopa posameznikom, ki klubu povzročajo materialno škodo.«


Glede starejših nogometašev kluba, ki bi si radi v prihodnje ogledali tekme njihovega kluba, pa so sporočili, da se naj ti oglasijo v klubu, da bodo poskusili glede obiskov tekem najdi skupno rešitev. Direktor Nafte 1903 Gergely Kocsardi pa je obenem Gorgone pozval, naj se dogovorijo za srečanje z njim, kjer bodo prav tako poskušali odpraviti vse nejasnosti, do katerih prihaja med klubom in navijači.

98f025bb59ab33782662678942a6abb9
Leon Novak
V protest sta v soboto na območje stadiona poleteli tudi dve pirotehnični sredstvi.

Aleš Cipot
Iz Nafte so sporočili, da klub ne bo omogočal brezplačnega vstopa posameznikom, ki klubu povzročajo materialno škodo
Nafta Lendava nogomet gorgone tekma navijači