vestnik

(FOTO) Nafta po preobratu izločila Fužinar

Vestnik.si, 17. 3. 2021
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar
Šport

V zaostali tekmi osmine finala pokala Pivovarna Union je Nafta v Lendavi premagala ravenski Fužinar s 3 : 2, čeprav je zaostajala že z 0 : 2.

Nafta 1903 - Fužinar Vzajemci 3 : 2 (2 : 2)

Športni park Lendava, sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana).

Strelci: 0 : 1 Koritnik (4), 0 : 2 Potokar (24), 1 : 2 Bizjak (33), 2 : 2 Oštrek (35), 3 : 2 Szabo (65).
Rumeni kartoni: R. Pirtovšek, Bizjak, Szabo, Körmendi; Horvat, Grubelnik.
Nafta 1903: Raduha, R. Pirtovšek, Bolla, Haljeta, Bizjak kap., Oštrek, Drk, Körmendi, Szabo, T. Pirtovšek, Meshack (Vinko, 80). Trener: Dejan Dončić.

nafta, fužinar
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar

nafta, fužinar
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar

Fužinar Vzajemci: Mrežar, Flis, Vuksanović (Grubelnik, 61), Potokar kap., Horvat (Ćoralić, 75), Paradiž (Kuhar, 61), Štravs, Koritnik, Florjanc (Turičnik, 87), Šantek (Turkuš, 75), Vardić. Trener: Anže Pečnik.

nafta, fužinar
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar

Lendavska Nafta se je po dvoboju s Fužinarjem, ki so ga okrepili trije igralci Celja, neuradno pa ga kot trener vodi nekdanji reprezentant Robert Koren, uvrstila v četrtfinale slovenskega pokala (pokal Pivovarna Union), čeprav na začetku tekme še ni kazalo tako. V prvem polčasu so padli kar štirje zadetki, vsi pa so bili plod individualnih akcij. Čeprav so Lendavčani začeli podjetno, so že v 4. minuti doživeli hladen tuš. Gašper Koritnik je preigral domačega branilca in zadel s strelom po tleh - 0 : 1. 

nafta, fužinar
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar

Po tem zadetku je bila igra gostiteljev brez repa in glave, Fužinar pa je igral odločno in natančno. To se mu je obrestovalo v 24. minuti, ko je po levi strani prodrl kapetan Matjaž Potokar, v slalomu preigral celotno obrambo domačih in zadel z desnico - 0 : 2. 

nafta, fužinar
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar

Kmalu zatem je imel priložnost za tretji zadetek še Edi Horvat in vprašanje je, kaj bi se zgodilo z Nafto, če bi mu uspelo zatresti mrežo. A je tokrat njegov strel po tleh ubranil vratar Florijan Raduha. 
Prelomni trenutek se je zgodil v 33. minuti, ko je na levi strani branilca gostov preigral kapetan gostiteljev Jaka Bizjak in zadel z roba kazenskega prostora - 1 : 2. Nafta je tako hitro ujela priključek. Že dve minuti pozneje je sledila najlepša akcija na tekmi, v kateri je Stjepan Oštrek z žogo pretekel veliko metrov in ob tem preigral nekaj nasprotnikovih igralcev, nato pa z daljave neubranljivo zadel z desnico - 2 : 2. 

nafta, fužinar
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar

Po izenačenju je bila Nafta boljši nasprotnik. Drugi polčas ni bil tako razburljiv kot prvi, Fužinarju pa ni uspevalo več ničesar. Lendavčani so do zmage prišli v 65. minuti po veliki napaki vratarja gostov Aneja Mrežarja. Po dolgi podaji Oštreka je Mrežar povsem po nepotrebnem stekel iz svojih vrat in ob tem zgrešil žogo, to pa je kaznoval Bence Szabo, ki je z roba kazenskega prostora zabil žogo v nebranjeno mrežo. 

nafta, fužinar
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar

Po tem zadetku je Nafta v glavnem nadzorovala igro, Fužinar pa je imel le dve priložnosti. Iz prostega strela z velike daljave je odlično sprožil Potokar, Raduha pa je s parado izbil žogo v kot. Tik pred koncem rednega dela je po tleh streljal še Matevž Turkuš, vendar je žoga švignila mimo desne vratnice. 

nafta, fužinar
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar

nafta, fužinar
Aleš Cipot
Nafta : Fužinar

pokal osmina-finala nafta-1903 fužinar 3-:-2