vestnik

2. SNL: Nafta kljub priložnostim ni uspela prebiti kranjskega bunkerja

Vestnik.si, 15. 10. 2023
Jure Zauneker
Kapetan obrambe Blaž Urh je s svojimi soigralci ohranil lendavsko mrežo nedotaknjeno, a kaj, ko je na nasprotni strani niso zadeli tudi njegovi kolegi v napadu.
Šport

V derbiju 13. kroga druge lige bi si Nafta na zahtevnem igrišču v Lendavi glede na svoje priložnosti zaslužila zmago, a se je kranjski Triglav s svojim skoraj popolnim bunkerjem dokopal do neodločenega izida 0 : 0 in točke.

Nafta 1903 - Triglav Kranj 0 : 0

Športni park Lendava, 300 gledalcev, sodnik: Božo Kondić (Ljubljana).

Rumeni kartoni: Rebernik, Bončina;  Kuvel, Podbregar, Pokorn.

Nafta 1903: Nemeth, Urh, Lorant, Paljk, Novinič kap., Erniša (Dinnyes, 63), Pigac (Polić, 84), Oštrek, Vuica, Rebernik, Bončina. Trener: Jozsef Bozsik. 

Triglav Kranj: Kruljac, Ljubijankić (Kuvel, 25), Lečnik Spajić, Čadež, Čeh, Mlakar kap., Podbregar, Ivetić, Gašperin (Jemec, 91), Pokorn, Petrović (Kondić, 65). Trener: Milomir Kondić. 

26: Po popolni prevladi gostiteljev bi prvi skorajda povedli gostje. Jaroš Čadež je uprizoril pravi slalom skozi obrambo Nafte in streljal iz sedmih metrov bližine, a je Ervin Nemeth z nogo le toliko ubranil žogo, da je ta le za nekaj centimetrov zgrešila cilj. 

30: Na drugi strani je slalom skozi obrambo uprizoril tudi Stjepan Oštrek in na koncu želel s plasiranim strelom z levico premagati Tima Kruljca, a je ta sprevidel njegovo namero in je žogo še pravočasno ulovil. 

35: Po hitrem prodoru Matica Paljka po levi strani in podaji ter nadaljevanju akcije je Oštrek spravil žogo do Tonija Luna Bončine, ki je ostal sam pred vrati, a je s pol volejem okroglo usnje poslal le v roke Kruljca, medtem ko navadno ravno takšne "odpadke" pospravlja v mrežo.

36: Mark Čeh je prodrl po levi strani in podal tik pred vrata, kjer je bil nepokrit Stefan Petrović, a se je ta zapletel v blatu pred golom in zgrešil žogo. 

42: Po vnovični podaji Paljka z leve strani je Tilen Mlakar slabo odbil žogo, ki jo je s prekrasnim strelom v mrežo skušal poslati Mihael Rebernik, a se je s parado izkazal Kruljac. 

------------------------------------------------------------

lendava, nogomet-nafta-krka
Jure Zauneker
Rok Erniša je moral z igrišča v 63. minuti.

64: Dvojna velika priložnost za Nafto: po odlični podaji Bončine je z leve strani pred vrata prodrl Silvio Pigac in skušal z diagonalnim strelom ugnati Kruljca, kranjski vratar pa je z nogo odbil žogo za malo mimo vrat v kot. Tega je izvedel Pigac, pred vrati pa je iz neposredne bližine z glavo mimo vrat streljal Oliver Dinnyes.

69: Še ena dvojna velika priložnost za domače: Paljk je s podajo z leve strani izvrstno nastavil žogo Josipu Vuici, ki je skušal zadeti s plasiranim strelom, a je žogo najprej odbil branilec Janko Ivetić, nato pa je Mitja Novinič poslal pravo "bombo" proti vratom, vendar je bil še enkrat več na pravem mestu Kruljac. 

91: Še zadnja velika priložnost za Nafto: po lepi kombinaciji Novinič - Rebernik - Oštrek - Rebernik je kapetan gostiteljev iz ugodnega položaja sprožil prek vrat. V naslednji akciji je Dinnyes poslal žogo točno v naročje Kruljca.

Nafta je na lestvici tretja, v 14. krogu pa bo v soboto ob 17. uri bo gostila Jadran iz Dekanov.

2.-snl nafta-1903 triglav-kranj