vestnik

Umrl je legendarni srbski nogometaš in trener, ki je pustil pečat tudi v Pomurju

R.Š., 12. 3. 2022
Grega Wernig
Legendarni Srb je v Sloveniji igral tudi za Muro, kot trener pa je vodil lendavsko Nafto.
Šport

Po poročanju srbskih medijev je v 60. letu umrl priljubljeni Nebojša Vučičević "Uške", ki je v svoji bogati karieri igral tudi za Muro, kot trener pa je vodil lendavsko Nafto.

Legenda beograjskega Patizana Nebojša Vučičević je po poročanju srbskih medijev umrl med igranjem malega nogometa, ko naj bi se nenadoma zgrudil. Po prvih informacijah naj bi 59-letnega Srba izdalo srce.

Srbskega vezista in nogometnega strokovnjaka se dobro spominjamo tudi v Sloveniji, saj je v igralski karieri nosil dres mariborskega Železničarja, Korotana in soboške Mure. Za Muro je igral v sezoni 1996/1997 in zabeležil 26 nastopov, trikrat pa se je vpisal med strelce. V Sloveniji je bil po koncu igralske kariere aktiven tudi kot trener, saj je bil kar dvakrat trener lendavske Nafte.

Prvič je Nafto vodil v sezoni 2007/2008, ampak je Lendavo moral zapustiti zaradi težav s trenersko licenco, nato pa se je za dve leti vrnil in Lendavčane v sezoni 2009/2010 popeljal do šestega mesta na prvoligaški lestvici. Po sezoni se je vrnil v Srbijo in tam nadaljeval trenersko kariero.

slovo nebojša-vučićević