vestnik

Niklas Tamše na svetovnem prvenstvu v karateju

Vestnik.si, 15. 11. 2021
Oste Bakal
Branko Kramberger in Niklas Tamše.
Šport

Mesto v reprezentanci si je zagotovil tudi član Karate kluba Shotokan Radenci, ki bo med drugim tudi najmlajši tekmovalec na omenjenem prvenstvu.

V Združene Arabske Emirate (ZAE) je odpotovala slovenska petčlanska karate delegacija s trenerjem in spremljevalci, saj bo od 16. do 21. novembra v Dubaju potekalo svetovno prvenstvo v karateju za člane in članice in v para-karateju. Nastopilo bo 1054 tekmovalk in tekmovalcev iz 117 držav.

Mesto v reprezentanci si je zagotovil tudi član Karate kluba Shotokan Radenci Niklas Tamše, ki bo med drugim tudi najmlajši tekmovalec na omenjenem prvenstvu. Po zaključenih kontrolnih tekmovanjih v tujini sta s trenerjem Brankom Krambergerjem celoten fokus in razpoložljive vire usmerila v nastop na svetovnem prvenstvu. Dnevni treningi so bili kombinacija izboljšav tehnike, ohranjanja kondicije in agilnosti ter psihološke priprave. Tamše bo na borišče stopil v sredo, 17. novembra, kjer bo kosal moči s 76 najboljšimi karateisti iz celega sveta.

karate, svetovno-prvenstvo, niklas-tamše, dubaj
Oste Bakal
Niklas Tamše.

»Naporni, intenzivni, predvsem pa izrazito kakovostni treningi mi vlivajo optimizem in zagon pred tekmovanjem. Vesel sem, da se bom lahko na borišču kosal z najboljšimi, katerih borbe sem do sedaj gledal le preko različnih spletnih kanalov, je pred odhodom povedal mladi karateist KK Shotokan Radenci.

karate, svetovno-prvenstvo, niklas-tamše, dubaj
Oste Bakal
Branko Kramberger in Niklas Tamše.

karate svetovno-prvenstvo niklas-tamše radenci združeni-arabski-emirati
Kaj zdaj berejo drugi