vestnik

Nov trener Mure je Anton Žlogar

Vestnik.si, 21. 2. 2024
NŠ Mura
Tonči Žlogar je nov trener Mure.
Šport

Športni direktor kluba pravi, da gre za mladega trenerja z modernim pogledom na nogomet.

Mura je predstavila novega trenerja. Po Dejanu Grabiču, Darjanu Slavicu in Vladimirju Vermezoviću je kot četrti trener v aktualni sezoni na klop črno-belih sedel Anton Žlogar. Gre za znano ime slovenskih nogometnih igrišč. Člansko kariero je začel v Izoli, v Sloveniji pa nato igral še za Primorje, Gorico in Olimpijo. Med slovensko nogometno elito je zbral točno 300 nastopov in prispeval 90 zadetkov. Pot ga je nato vodila na tuje, kar sedem let je preživel na Cipru, kjer je bil član Enosis Neon Paralimni, Anorthosis Famagusta, Omonia Nicosia in Alki Larnaca. Proti koncu kariere je igral še v Italiji, kjer je bil član Pordenone Calcio S.S.D, z aktivnih igranjem nogometa pa je zaključil na Krasu.Žlogar je zbral tudi 39 nastopov za slovensko člansko reprezentanco.


Po koncu igralske kariere se je podal v trenerske vode. Na začetku je vodil Kras, nato prevzel Brda in kasneje kranjski Triglav. Od leta 2019 je deloval na Nogometni zvezi Slovenije, kjer je vodil reprezentance U16, U17, U18 in U19.

Kaj je dejal ob prihodu v Mursko Soboto? Vtisi so odlični in meni, da prihaja v velik slovenski klub z bogato tradicijo in velikim številom navijačev. "Mura je klub, ki je že osvajal lovorike, tudi zato se je bilo težko upreti klicu Mure. Izkoristil bi priložnost, da se zahvalim NZS za podporo in sodelovanje ter razumevanje pri tej odločitvi. Zahvalil bi se predsedniku Robertu Kuzmiču in športnemu direktorju Robertu Korenu, da verjameta vame in da lahko v Fazaneriji stvari obrnemo na bolje. Prav tako zahvala mojemu agentu Amirju Ružniču, ki je sodeloval pri mojem prihodu v Mursko Soboto. Navijačem lahko obljubim, da bom dal v to delo celega sebe. Želim si, da ekipa doseže pozitivne rezultate, da dvignemo samozavest igralcev in še povečamo zanimanje za nogomet v Prekmurju."


Športni direktor NŠ Mure Robi Koren je ob predstavitvi novega trenerja dejal, da je Žlogar mlad, ambiciozen trener, ki ima moderen pogled na nogomet. "V zasledovanju strategije kluba smo iskali trenerja, ki je željan dela in obenem dobro pozna delo z mladimi, čemur v Muri dajemo veliko pozornosti. Verjamem, da smo dobili pravega trenerja za filozofijo našega kluba. Dokazal se je že v mlajših selekcijah reprezentance, njegova igralska kariera pa tudi sama po sebi govori, da ima nogometnih izkušenj več kot dovolj." 

Žbogar je podpisal pogodbo do 31. maja 2025. 

anton-žlogar nš-mura nov-trener