vestnik

Nova visoka zmaga Mure None, prednost pred Olimpijo že devet točk

Vestnik.si, 5. 11. 2023
Arhiv kluba
V Bratoncih je bila prava golijada.
Šport

Nogometašinje ŽNK Mura Nona so v 11. krogu državnega prvenstva v Bratoncih gostile ŽNK Gažon in visoko slavile.

ŽNK Mura Nona: Truntič, Kos E. (Gornela, 46.),  Kolbl (Hrga, 69.), Adam (Kos L., 46), Hofman (de Jesus Matos, 46.), Rakovec, Vilčnik (Silva Bomfim, 69.), Dolinar, Rozmarič, Malakhova, Testen. Trener: Bojan Jančar. 
ŽNK Gažon: Ferk, Bikarević, Jugovac (Glavina, 70.), Delbello (Zec, 76.), Bjelkić, Gregorič, Kalin, Požru, Šokić, De Favreri, Lovrečič. Trener: Robert Zirnstein. 
Sodniki: Aljaž Utroša, Staša Špur, Kaja Škrban.

Ob nogometnem igrišču v Bratoncih se je zbralo okoli 80 gledalcev in videli so pravi strelski šov domačih igralk. Že v 4. minuti je sodnik pokazal na belo točko in kapetanka Špela Kolbl je premagala Nadin  Ferk in poskrbela za vodstvo Mure None. Jana Malakhova je v 9. minuti povišala na 2 : 0, Tinkara Testen v 26. minuti na 3 : 0, dve minuti zatem se je med strelke vpisala še Evelina Kos. V 33. minuti je bilo na semaforju že 5 : 0, nov zadetek je dosegla Malakhova, nekaj minut zatem še Lea Dolinar, izid prvega polčasa - 7 : 0 - pa je v 41. minuti postavila Sara Adam. 

Na začetku drugega polčasa je Jančar opravil nekaj menjav, golijada pa se je nadaljevala že v prvi minuti nadaljevanja, strelka je bila rezervistka Lucija Kos. V 48. minuti je zadela Brazilka De Jesus Matos, v 49. Noelle Vilčnik, v 51. se je Malakhova veselila hattricka. 

Do konca srečanja so zadele še Kolblova (55.), Dolinarjeva (62.), Vilčnikova (64.), Gornela (66.), Lucija Kos (76., 83.), Testenova (84.) in De Jesus Matos (90.). Končni izid - 19 : 0. 

Mura Nona je z visoko zmago vknjižila nove tri točke, ljubljanska Olimpija pa je v soboto z 0 : 1 izgubila z ŽNK Ljubljana. Pomurke imajo sedaj 30 točk, devet več od Olimpije in Ljubljane. 

žnk-mura-nona žnk-gažon 1.-sžnl