vestnik

Odločitve o kaznih še ni. Žlogar ob debiju z zdesetkanim kadrom

Vestnik.si, 24. 2. 2024
LorisCipot/Fotolens.si
Mura se bo Radomljam zoperstavila nekoliko oslabljena.
Šport

Kljub temu, da je krovna nogometna zveza v začetku tega tedna dejala, da se zadeva obravnava kot prednostna, še ni znano, kakšna bo usoda derbija med Muro in Mariborom, ki jo je zasenčil topovski udar.

Kljub temu, da bo v nedeljo minilo sedem dni od navijaškega incidenta v Fazaneriji med Muro in Mariborom, odločitev o sankcijah še ni znana. V ponedeljek je sicer Nogometna zveza Slovenije sporočila, da je bil sprožen disciplinski postopek, v roku 72 ur pa sta morala oba vpletena kluba posredovati izjave v zvezi z dogajanjem na tekmi. Rok se je iztekel v četrtek. 

V minulih dneh so se zvrstile obtožbe na račun nasilja na stadionih in pozivi k ukrepanju iz različnih družbenih sfer. Na ministrstvu za notranje zadeve je bilo tudi srečanje s predstavniki ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, krovne nogometne organizacije in Olimpijskega komiteja Slovenija. Napovedali so več zakonodajnih sprememb za kaznovanje huliganov na športnih dogodkov. 


Med tem, ko tako kluba, navijači in širša Slovenija čakajo na odločitev o kaznih, je soboško moštvo dobilo novega trenerja. Vladimirja Vermezovića je nasledil Tonči Žlogar. Prav tako so bile sredi tedna odigrane skoraj vse tekme 22. kroga Prve lige Telemach. Zaradi manjkajočih igralcev zaradi poškodb ob nedeljskem incidentu je bila predstavljena tekma med Koprom in Muro. Ta vikend pa je na sporedu 23. krog. Mura bo spet na delu v Fazaneriji, v nedeljo ob 17.30 bo gostila Radomlje. To bo prva tekma, ko bo na klopi soboškega kluba sedel Tonči Žlogar. Pred debijem je dejal, da verjame, da se bo to, kar so trenirali in kar je prakticiral v reprezentanci, pokazalo kot dobro. "Želim videti kompaktno in agresivno formacijo na vseh delih igrišča," pravi in dodaja, da je pri rezultatu vedno potreben tudi kanček sreče. 

mura, tiskovna-konferenca, anton-žlogar
Aleš Cipot
Tonči Žlogar bo v nedeljo debirital na črno-beli klopi.

Minule dni je ekipa izkoristila za trening, ker se bodo v nadaljevanju tekme vrstile na tri dni. Situacija je po besedah novega trenerja, z izjemo poškodb, ki jih je preveč, dobra, igralci so skoncentrirani, poskušajo slediti navodilom in verjame, da dobro delo vedno prinese rezultate. "Upam, da bomo štartali z dobrimi rezultati," se nadeja. Na Radomlje se ekipa skuša kar čim bolje pripraviti, se pa zavedajo, da je vsaka tekma nepredvidljiva in težka. "Najbolj pomembno je, da se vsak igralec zaveda, kaj je njegova naloga na igrišču, ostalo pa je potem samo posledica dobrega treninga in koncentracije."

Kadrovske težave

Žlogar ne bo mogel računati na Sandija Nuhanovića in Filippa Tripija, ki imata zaradi rumenih kartonov prepoved nastopa. Manjkala sta sicer že proti Mariboru, a ker usoda tekme še ni znana, sta še naprej na listi igralcev, ki nimajo pravice nastopa. Žlogar je ob tem dejal, da pripravljajo scenarij A in B. "Upam, da danes izvemo odločitev, da bomo na nedeljskem treningu lahko dokončno pripravili ekipo na tekmo."

radomljemura
Arhiv kluba
Filipo Tripi v nedeljo verjetno ne bo v kadru.

Po pisanju športnega časnika EkipaSN pa je težav še več. Matic Maruško je na enem od treningov začutil bolečino v stegenski mišici, Žiga Laci v kolenu. Bila sta na magnetni resonanci in v kadru ju jutri po vsej verjetnosti ne bo. Kot tudi ne Nika Kasala, ki jo je najbolj skupil ob topovskem udaru, in že prej odstotnih Nikole Jovičevića, Bena Cottrella, Jake Domjana, Daniela Katića in Kaia Cipota. 

NŠ Mura - Kalcer Radomlje (nedelja ob 17.30). Sodniki: Alen Bubek, Goran Mikača, Tadej Jug, Božo Kondić, Roberto Ponis, Andraž Kovačič. 

nš-mura kalcer-radomlje nzs