vestnik

(ODZIV) Mura pričakuje, da NZS izkaže ničelno toleranco do takih ekscesov. Sprašujejo se, ali se bo treba odslej bati za zdravje igralcev in navijačev

Vestnik.si, 18. 2. 2024
Vestnik.si
Mura - Maribor.
Šport

Poškodovani so bili odpeljani na nadaljnje preiskave v UKC Maribor.

Po tem, ko sta po popoldanskem navijaškem divjanju Viol na mestnem stadionu Fazanerija pred predstavnike sedme sile stopila predsednik Mure Robert Kuzmič in poslovni direktor Maribora Bojan Ban, so se sedaj z izjavo za javnost odzvali še v soboškem klubu. Njihov zapis objavljamo v celoti. 

"Danes smo bili v Fazaneriji priča nogometnemu prazniku, ki je na tribune privabil lepo število gledalcev. Ti so poskrbeli za kuliso, ki je v slovenskem nogometnem prostoru prej izjema kot pravilo. Na žalost pa se je vse skupaj izrodilo v dogodek, ki bi se lahko končal tragično. V 58. minuti srečanja je med naše nogometaše, ki so se ogrevali ob terenu priletelo eksplozivno telo in ob tem poškodovalo pet naših nogometašev in kondicijskega trenerja. Začasna izguba sluha, močni glavoboli, opekline po nogah pri dveh nogometaših so zgolj nekatere od posledic tega dejanja. Vseh šest je moralo po pregledu na soboški urgenci na nadaljnje preiskave v UKC Maribor. Na tem mestu se je potrebno vprašati ali se bomo zaradi določenih posameznikov morali odslej bati za zdravje tako nogometašev, kot navijačev. V bližini dogodka se je nahajal tudi eden izmed pobiralcev žog, ki je v strahu zapustil igrišče. Na mestu je vprašanje, kako bomo navijače, predvsem tiste, ki pridejo z otroci, lahko prepričali, da je nogomet lepa stvar. Na tak način težko. Verjamem, da bo NZS v tem primeru primerno in ostro ukrepala ter pokazala ničelno toleranco do tovrstnih ekscesov. Vsi v klubu smo globoko pretreseni nad dogodkom, ki bo žal, še dolgo časa zaznamoval slovensko nogometno sceno."

nš-mura incident fazanerija odziv