vestnik

Panvita Pomgrad v evropskem pokalu CEV s Finci

Vestnik.si, 30. 6. 2022
Aleš Cipot
Panvita Pomgrad se je v evropsko tekmovanje uvrstila s četrtim mestom v državnem prvenstvu.
Šport

Na sedežu Evropske odbojkarske zveze v Luksemburgu je bil žreb za evropska tekmovanja pod okriljem zveze CEV za naslednjo sezono. Nastopila bo tudi soboška Panvita Pomgrad, njen nasprotnik pa bo iz Finske.

Pravico nastopa v omenjenem evropskem tekmovanju imajo najboljše ekipe iz domačih nacionalnih prvenstev minule sezone.

Odbojkarji Panvite Pomgrad so pod taktirko trenerja Dejana Fujsa v državnem prvenstvu 1. A DOL za moške v sezoni 2021/22 za ljubljanskim ACH Volleyem, kamniškim Calcitom ter Mariborom na koncu zasedli četrto mesto. Tako so si priigrali evropsko vozovnico za letošnjo jesen, kjer bodo igrali s predstavnikom Finske. Žreb je namreč določil, da jih v dveh tekmah na izločanje čaka klub Tiikerit Kokkola, sicer državni in pokalni prvak Finske iz leta 2016, ki je po rednem delu zadnje sezone zasedel prav tako četrto mesto na Finskem, nato pa v končnici izpadel v četrtfinalu finskega državnega prvenstva.

tiikeritkokkola
Facebook Tiikerit Kokkola
Prvi nasprotnik Sobočanov bo finski klub Tiikerit Kokkola.

Prva tekma bo v terminu med 11. in 13. oktobrom v Murski Soboti, povratna pa v terminu med 18. in 20. oktobrom v mestu Kokkola na Finskem.

Zmagovalec dvoboja Panvita Pomgrad – Tiikerit Kokkola bo napredoval v šestnajstino finala pokala Challenge, kjer bo igral z romunskim klubom Steaua Bukarešta. 

CEV draw 2022
CEV
Žreb pokala CEV Challenga 2023 v Luksemburgu.

odbojka panvita-pomgrad pokal-cev evropa