vestnik

Pikado: Prleki na prvih treh mestih v prvi ligi

Vestnik.si, 29. 3. 2023
Jože Grantaša
Na sliki igralci 1. državne lige (z leve: 2. mesto Sašo Vütek, 1. mesto Denis Duh, 3. mesto Matej Janžekovič in 4. mesto Franc Vrbek PK Lovrek Makole.
Šport

V hotelu Jeruzalemčan je bil 3. državni rang turnir v pikadu. Udeležilo se ga je 112 igralcev iz cele Slovenije, odlično pa so se odrezali Prleki.

Igralci iz Prlekije so v 1. državni ligi zasedli prva tri mesta. Zmagal je Duh Denis (Gabrielov barček ŠD Vučja vas), drugi je bil Sašo Vütek in tretji Matej Janžekovič (oba TOP-GUN Cleangrad Grlava).
V skupni razvrstitvi državnih rang turnirjev je slavil Vütek, tretji je Leon Mertük, šesti Andrej Gorjak in osmi Janžekovič (vsi TOP-GUN Cleangrad Grlava).
Pri mladincih je zmagovalec državnih rang turnirjev Uroš Žalik, drugi je Luka Marinič (oba TOP-GUN Cleangrad Grlava)  in tretji Leon Bagari (Friend's team Sveti Jurij).
To je bilo zadnje veliko tekmovanje v Sloveniji  pred državnim prvenstvom, ki bo od 18. do 21. maja v športni dvorani na Ptuju, saj je Občina Ljutomer kljub drugačnim obljubam pred dobrimi 14 dnevi odpovedala gostoljubnost državnemu prvenstvu, ki bi bilo od 11. do 14. maja v športni dvorani ŠIC Ljutomer, in kar bi bila velika promocija za mesto in gospodarstvo (turizem). Na državnem prvenstvu se zbere več kot 600 tekmovalcev iz cele Slovenije. V letu 2022 so v Ljutomeru med državnim prvenstvom ustvarili tudi več kot 300 nočitev.
Ekipa TOP-GUN Cleangrad Grlava pa še pred državnim prvenstvom potuje na evropski rang turnir v Brescio v Italiji, kjer bo skušala četrto leto zapored priigrati udeležbo med osem najboljših ekip v Evropi. Kot ekipno druga na evropskem prvenstvu Euro Cup  501 DO pa si je uvrstitev na turnir zagotovila že v letu 2022.
pikado rang-turnir ljutomer cleangrad Grlava