vestnik

Pomembno je, kako bomo vstali po razočaranju v minuli sezoni, ob začetku priprav pravi kapetan Mure

Vestnik.si, 13. 6. 2023
Jure Kljajić
Mura mora po besedah Kousa vedno napadati evropska tekmovanja.
Šport

Igralci Nogometne šole Mura so dopoldan v sklopu priprav na novo sezono opravili prvi trening. Po njem je pred predstavnike medijev stopil kapetan Žiga Kous.

Kous je uvodoma dejal, da sta bila prva dva tedna premora pred novim ciklom priprav za igralce dobrodošla, v tretjem pa sta ga že začela mikati povratek na treninge in srečanje s soigralci. "Trener nam je povedal, naj v premoru pozabimo na nogomet, se posvetimo družini in prijateljem, ampak nekaj dni po koncu sezone še ostane v glavi, kaj vse si zamudil. Preteklosti ne moremo spremeniti, je pa to velika šola za naprej, da se pripravimo, da bomo vsak dan boljši, in da nam v novi sezoni uspe uresničiti cilje, ki smo si jih zadali." Ocenil je, da so se nogometaši na treninge vrnili željni in lačni novih podvigov.

nš-mura, dejan-grabić, žiga-kous
Jure Kljajić
Dejan Grabič in Žiga Kous sta ob začetku priprav stopila pred predstavnike medijev.

Igralci bodo v prihodnje delali tudi pod vodstvom dveh novincev v trenerskem štabu. V ponedeljek so iz kluba sporočili, da je pomočnik trenerja Dejana Grabiča postal Rok Hanžič, kondicijski trener pa Jan Košir. Slednjega Kous pozna še iz časa, ko je bil član Domžal in ima z njim dobre izkušnje, sicer pa je zatrdil, da sta oba zelo študiozna in bosta lahko vso svoje znanje prenesla tudi na ekipo. 

Mura mora po besedah Kousa vedno napadati evropska tekmovanja. Ambicije kluba, navijačev, strokovnega vodstva in drugih ljudi okoli kluba so visoka in upa, da bodo cilje dosegli. Je bil zaradi razpleta v nedavno končani sezoni razočaran in bo to večji motiv za sezono 2023/2024? Kapetan Mure poudarja, da razočaranje je bilo prisotno, je pa morda taka turbulentna sezona na nek način prišla prav. "Vedno je šlo vse navzgor, vedno smo se uvrstili v Evropo, vse je bilo dobro. Sedaj pa je pomembno, kako bomo po padcu vstali in kakšni bodo prvi koraki. Delati moramo skromno, zrelo. Zavedamo se, kaj vse smo skupaj že dosegli in če bomo trdo delali naprej, če bo red in disciplina, lahko to spet dosežemo," je sklenil Žiga Kous. 

nš-mura priprave žiga-kous