vestnik

Pomurke nadaljevale zmagovalni niz

Vestnik.si, 18. 9. 2022
FB ŽNK Nona Pomurje Beltinci
ŽNK Nona Pomurje Beltinci je premagal Krim.
Šport

Igralke Ženskega nogometnega kluba (ŽNK) Nona Pomurje Beltinci so v beltinskem športnem parku v 4. krogu državnega prvenstva gostile ŽNK Krim.

Srečanje, ki si ga je ogledalo okoli sto ljubiteljev nogometa, so domačinke pričele v postavi Kocijan, E. Kos, Korošec, Kolbl, L. Kos, Rakovec, Šoštarič Karič, Horvat, Vilčnik, Rozmarič in Eferl. Krimovke, ki jih vodi Žiga Grgasovič, so začele z Rogljevo v vratih, Krmeljevo, Krajnčevo, Kondo, Šabanajevo, Verličevo, Novakovo, Đuro, Bojovičevo, Čopovo in Pikševo. 


Pomurke so zanesljivo zmagale, na koncu je bil rezultat 18 : 0. Prvi zadetek je padel že v zgodnji fazi igre, Anja Eferl je zadela v peti minuti. Dve minuti zatem se je med strelke vpisala Špela Rozmarič, v 8. minuti še Špela Kolbl. Rezultat se je na 4 : 0 povišal v 23. minuti, ko je drugič zadela Kolblova, slabih 60 sekund zatem je zabila Eferlova, do konca prvega polčasa pa še Evelina Kos (27.), Eferlova (29., 33., 40.), Kaja Korošec (32.) in Kolblova (35.). Ob polčas je na semaforju pisalo 11 : 0. 

Gostje v drugem polčasu niso uspele zabiti častnega zadetka, pri Pomurkah pa so zadele še Noelle Vilčnik (48., 69.), ki je v eni minuti zabila kar dvakrat, Koroščeva (58.), Ines Sok (64.), Eferlova (85.) in Kolblova (91.).

Trener Amir Karič je z varovankami nadaljeval zmagovalni niz. Prihodnji vikend bodo Pomurke gostovale pri ŽNK Cerklje, na lestvici pa so prevzele vodstvo. Imajo 12 točk, doslej vodeče Radomlje, ki so imele pred tem krogom enako kot Pomurke devet točk, a boljšo gol razliko, so doživele prvi poraz v prvenstvu. Z 0 : 3 so izgubile z ŽNK Ljubljana. 

žnk-nona-pomurje-beltinci 1.sžnl žnk-krim zmaga