vestnik

Pomurski strelci in strelke izjemni na državnem prvenstvu

Vestnik.si, 26. 4. 2023
Arhiv kluba
SD Štefana Kovača Turnišče je ekipno zasedlo drugo mesto med člani.
Šport

Na 32. državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško in zračno pištolo v Ormožu so se med 620 udeleženci odlično odrezali predstavniki pomurskih strelskih društev.

V članski konkurenci je Strelsko društvo (SD) Štefana Kovača Turnišče z zračno puško ekipno zasedlo drugo mesto, med mladinci in starejšimi dečki pa so bili strelci Športnega strelskega društva (ŠSD) Murska Sobota zmagovalci. Med starejšimi deklicami so državne podprvakinje postale strelke iz Turnišča. S serijsko zračno puško so zmagala dekleta SD Kolomana Flisarja s Tišine, v kategoriji deklic pa so postale državne prvakinje predstavnice SD Mesto Ljutomer.

strelstvo, državno-prvenstvo, ormož
Arhiv kluba
Zmagovalci so postali mladinci in starejši dečki ŠSD Murska Sobota.

V posamični konkurenci so pomurski strelci dobili šest medalj. Med mladinkami z zračno puško je bila druga Nika Vuk iz dobrovniškega Jezera, med starejšimi dečki je postal državni prvak Patrik Cipot iz SD Kolomana Flisarja Tišina, tretji je bil Luka Ivančič iz ŠSD Murska Sobota. Med starejšimi deklicami je bila druga Greta Galamboš iz Športnega strelskega kluba (ŠSK) Coal Petišovci. S Serijsko zračno puško je bila tretja med starejšimi deklicami Tjaša Klonfar iz tišinskega društva, pri deklicah pa je postala državna prvakinja Ota Kšela iz ljutomerskega društva.

342703302_1261604978099981_7848731069135242850_n
Arhiv kluba
Patrik Cipot (SD Kolomana Flisarja Tišina) je bil najboljši med starejšimi dečki posamezno.

strelstvo državno-prvenstvo ormož šsd-murska-sobota sd-štefana-kovača-turnišče