vestnik

Prekmurskega sodnika je v Martjancih varovala policija

Robert Balantič, EkipaSN, 9. 5. 2023
Drago Wernig - TAKA
V Mariboru so še včeraj bentili nad sojenjem v Celju.
Šport

Pojavila so se namigovanja, da naj bi na tekmo prišlo nekaj članov Viol.

Sodnik Bojan Mertik iz Odranec je v soboto zvečer sodil pokalni finale med Olimpijo in Mariborom. Dobili so ga Ljubljančani, ki so v izdihljajih podaljška izkoristili sporno dosojeno enajstmetrovko. O sojenju se je v nedeljo in še včeraj govorilo več kot o sami tekmi. 



Mertik je še uvodnih 60 minut nedelje preživel na stadionu Z'dežele. Zaradi takšnih in drugačnih razlogov, zgolj 14 ur pozneje je bil Bojan Mertik znova na igrišču. S piščalko v ustih. Pravico je delil na tekmi 19. kroga Pomurske lige med Čardo in Hotizo. Gostitelji so vodilno ekipo pred 250 gledalci ugnali s 4:1 (2:0). Po vsem, kar je doživljal v knežjem mestu, 42-letnemu Odrančanu gotovo ni bilo lahko, da je bil tako hitro spet na delu. Za dodatne neprijetne občutke so skrbela namigovanja, da bi utegnilo na prizorišče dvoboja v Martjance prispeti (vsaj) nekaj članov navijaške skupine Viole. Kakopak ne zato, ker bi jih preizkušnja v četrtem kakovostnem razredu tekmovanja na ravnici tako zelo zanimala …

Toda v navezi z organi pregona so bili domačini na to pripravljeni. Policija je ob igrišče in v bližnjo okolico poslala nekaj intervencijskih vozil, a naposled varuhom reda na srečo ni bilo treba posredovati, obisk iz štajerske prestolnice se vendarle ni zgodil.

bojan-mertik sodnik policija