vestnik

(S TRIBUNE) Za marsikoga le prestiž

Ines Baler, 28. 3. 2024
alesfevzer.com
Šport

Tako kot se mudi na stadion, ko pride Ronaldo, naj se v prihodnje tudi, ko bo kje kakšen športen dogodek, ki ni tako zveneč ali za koga bolje rečeno prestižen.

V Planici je minuli konec tedna športno pot sklenil eden največjih slovenskih športnikov, smučarski skakalec Peter Prevc. In to kako. Zmagovalno! V petek je dosegel 24. zmago v karieri, v soboto je stopil na drugo stopničko na ekipni tekmi, v nedeljo pa je bil šesti in se po zadnjem skoku v karieri poslovil od večtisočglave množice pod planiško velikanko in pred tisočerimi pred televizijskimi sprejemniki. Mnogi s(m)o potočili kakšno solzo ob čustvenem slovesu. In velja priznati, da so se organizatorji res izkazali in mu pripravili dogodek, kot si ga je zaslužil. Bil je šampion, predvsem je bil ljudski. S svojimi izjavami je znal nasmejati, ko je bilo treba, je znal biti piker. Bil je športnik z veliko začetnico. Kot ni vsak.



Planica je bila za tisočere slovenske navijače eden od vrhuncev športnega dogajanja na domačih tleh. Za druge je bil ta dva dni za njo, ko je v Stožicah gostovala portugalska nogometna reprezentanca s Cristianom Ronaldom na čelu. Z izbrano vrsto Matjaža Keka so odigrali pripravljalno tekmo. Seveda ni bilo nič presenetljivega, da se je več dni prej in se še vedno vse vrti okoli svetovnega zvezdnika, saj je prvič in morda tudi zadnjič gostoval pri nas. Vstopnice za tekmo so bile razprodane v štirih minutah, zagotovo del kupcev ne spremlja nogometa, niso navijači, ampak se bodo lahko le pohvalili, da so v živo videli 39-letnika. 



Tudi v večini nacionalnih medijev je bilo nešteto novic. V katerem hotelu bo spal Ronaldo, s kakšnim letalom bo priletel v Slovenijo, ob kateri uri bo pristal, katera je številka poleta in še in še. Ja, res gre za spektakel. Ampak prav prikimala sem pred tednom dni, ko je na mestnem stadionu Fazanerija potekala kvalifikacijska nogometna tekma med mladima reprezentancama Slovenije ter Bosne in Hercegovine in se je kamera vmes ustavila na navijaškem transparentu. Časa za domovino ni, Ronalda gledat bi šli pa vsi, je pisalo na njem. In to resnično drži. Če je kdo v poplavi novic o Ronaldu spregledal izid, Slovenci so slavili s 3 : 0 in so v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025 na vrhu skupine H.

Torej, tako kot se mudi na stadion, ko pride Ronaldo, naj se v prihodnje tudi, ko bo kje kakšen športen dogodek, ki ni tako zveneč ali za koga bolje rečeno prestižen.

s-tribune planica nogomet portugalska slovenija