vestnik

Pričakovan poraz Sobote, Kema čaka Mitjo Horvata

Tomo Köleš, 9. 11. 2018
Jure Zauneker
Mitja Horvat (Inter Diskont): poznavalci namiznega tenisa mu že vnaprej pripisujejo vse tri zmage proti Kemi.
Šport

V vnaprej odigrani tekmi 6. kroga 1. SNTL je Maribor v svoji dvorani premagal oslabljeno ekipo Sobote s 5 : 0. Puconsko Kemo pa jutri čaka doma težak obračun z Inter Diskontom, ki ima v svojih vrstah nepremagljivega Mitjo Horvata. 

V vnaprej odigrani tekmi prve namiznoteniške lige so vodilni Mariborčani po pričakovanju premagali zadnjeuvrščene Sobočane. Čeprav so Štajerci nastopili brez obeh svojih prvih igralcev Matica Slodeja in Gregorja Komca, se niso preveč utrudili proti prekmurskim veteranom, saj je bilo povprečje treh soboških igralcev (Vojko Gumilar, Darko Fijavž, Jože Žekš) dobrih 58 let, najstarejši, Žekš, jih šteje kar 66.


Tako je Črepnjak ugnal Gumilarja s 3 : 0, Piljak Žekša prav tako s 3 : 0, edino Petrovič se je moral krepko potruditi proti Fijavžu, saj ga je premagal tesno s 3 : 2. Piljak je bil boljši še od Gumilarja s 3 : 0, Črepnjak pa odFijavža, ravno tako s 3 : 0.
Bolj vroč obračun bo v soboto ob 17. uri v Zeleni dvorani Puconci, kjer bo domača Kema gostila ravenski Inter Diskont, ki ima v svojih vrstah Pucončana Mitjo Horvata, najboljšega (pomurskega) igralca v Sloveniji od tekmovalcev, ki nastopajo v naši državi. Horvat namreč doslej v prvi ligi še ne pozna poraza v tem prvenstvu.


Gostje s Koroške so v vsakem primeru izraziti favoriti, saj za Kemo ligaških tekem ne igra njihov - do minule sezone - prvi igralec Bojan Ropoša. Kljub vsemu pa tudi domačini Tomaž Pelcar, Luka Norčič in Damjan Zelko lahko osvojijo kakšno igro.

namizni tenis 6. krog kema puconci Inter Diskont Mitja Horvat
Kaj zdaj berejo drugi