vestnik

Primer Rubiales je tudi v Sloveniji, opozarjajo v sindikatu SPINS

Vestnik.si, 4. 9. 2023
Aleš Cipot
Že kar nekaj tednov je minilo od objave javnega pisma slovenskih nogometnih reprezentantk, v katerem so zahtevale odstop selektorja Boruta Jarca in druge ukrepe. Do sedaj epiloga še ni bilo.
Šport

Prijava je tudi pri zagovorniku načela enakosti.

Že kar nekaj tednov je minilo od objave javnega pisma slovenskih nogometnih reprezentantk, v katerem so zahtevale odstop selektorja Boruta Jarca in druge ukrepe. Želijo si boljših pogojev in profesionalni odnos vodstva. Do sedaj epiloga še ni bilo, Nogometna zveza Slovenije po kakšnih ukrepih ni posegla, v sporočilu je sporočila le, da se morebitna nesoglasja ne rešujejo z izsiljevanjem in postavljanjem zahtev, ampak z dialogom znotraj organizacije. 

Slovenske reprezentantke so očitno podale prijavo tudi zagovorniku načela enakosti Mihi Lobnikarju, to pa so, kot so zapisali na facebook profilu, dopolnili v sindikatu profesionalnih igralcev nogometa Slovenije. Razkrili so, da so zapisali podrobna dejstva, ko je vodstvo Nogometne zveze Slovenije grobo diskriminiralo in še naprej diskriminirala po spolu. "Primer Rubiales je tudi v Sloveniji, le da mediji raje povzemajo tuje kršitve, o slovenskih pa večinoma molčijo," so dodali. 

Sindikat je sicer kmalu po aferi javno izrazil podporo ženski reprezentanci pri doseganju ciljev. 

nzs slovenska-ženska-reprezentanca