vestnik

Puconske članice v finalu končnice državnega prvenstva

Vestnik.si, 15. 5. 2023
Jure Zauneker
Ana Kovačec.
Šport

V dveh polfinalnih tekmah so premagale Interdiskont - Člani so morali priznati premoč favorizirani ekipi ŠD SU

Po lanski sezoni, ko sta moška in ženska ekipa Namiznoteniškega kluba Kema v končnici državnega prvenstva osvojili drugo mesto, bo puconski klub spet imel eno ekipo v finalu. To bodo članice, ki so v dveh polfinalnih tekmah premagale ravenski Interdiskont , obakrat je bilo 4 : 2. Tako v Zeleni dvorani Puconci kot na Ravnah na Koroškem je za Kemo - Murexin tri zmage dosegla Blažka Harkai, dve posamično in eno v paru z Ano Kovačec, zadnja pa je k skupnemu slavju dodala še eno posamično zmago. Pucončanke se bodo v finalu udarile z ljubljansko ekipo Kajuh - Slovan, ki je v obeh tekmah zanesljivo ugnala Arrigoni iz Izole. Finalna srečanja so na sporedu 27. maja ter 3. in 10. junija. Pucončanke so bile po rednem delu prvenstva na drugem mestu.

puconci, namizni-tenis-ženske, ntk-kema-puconci, ntk-krka
Jure Zauneker
Blažka Harkai.

Člani Keme - Murexin so bili po rednem delu četrti, zato so imeli v polfinalu težjo nalogo. Pomeriti so se morali z vodilno ekipo ŠD SU iz Novega mesta, ki je tudi aktualni prvak. Vendar so na prvi tekmi v Puconcih proti favoritom nudili odličen odpor in izgubili s tesnim izidom 3 : 4. Po eno posamično zmago sta dosegla Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, še eno pa sta prispevala, ko sta igrala v paru. Za Novomeščane je dvakrat zmagal Uroš Slatinšek, po eno pa sta dodala Jure Slatinšek in Jožko Omerzel. 

74df3bb504a0f314ea5cee3886a1cf71
Jure Zauneker
Tomaž Pelcar je v dveh polfinalnih tekmah dosegel tri zmage, a je bila novomeška ekipa ŠD SU močnejša.

Na drugi tekmi je bil ŠD SU v domači dvorani precej boljši in je slavil prepričljivo s 4 : 1 ter se tako uvrstil v finale, v katerem se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med Mariborom in Interdiskontom (trenutni izid v skupnih zmagah je 1 : 1). V Novem mestu je za Pucončane edino zmago dosegel le Pelcar, za gostitelje pa je Uroš Slatinšek zmagal trikrat, dvakrat posamično in enkrat v paru z Omerzelom, še eno posamično zmago pa je dodal Jure Slatinšek. Puconski člani bodo tako to sezono končali na tretjem do četrtem mestu. 

namizni-tenis kema-puconci inter-diskont