vestnik

Reprezentanca v Španiji: Sirk in Šturm v igro v drugem polčasu?

ABE, 24. 1. 2019
Nsz
Luka Zahović in Amir Dervišević bosta najbrž začela v prvi postavi, s klopi pa bo svojo priložnost čakal Muraš Rok Sirk. 
Šport

Tekma med Slovenijo in Kitajsko do 25 let bo v španski Marbelli na sporedu ob 17. uri, z neposrednim prenosom na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, Facebook strani NZS in YouTube kanalu NZS.

Slovensko nogometno reprezentanco, sestavljeno v veliki večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, danes ob 17. uri čaka prijateljska tekma v Marbelli proti kitajski selekciji do 25 let. V reprezentanco so bili vpoklicani v glavnem nogometaši, ki nastopajo v 1. SNL, vpoklic v člansko B reprezentančno selekcijo Slovenije pa sta prejelanogometaša MureRok SirkinKlemen Šturm. Priložnost za igro bosta predvidoma dobila v drugem polčasu.


e82f10b9014c709dc2c13f6ab53f0a06
Nzs
Klemen Šturm bo bržda v igro vstopil v drugem polčasu.


Matjaž Kek, novi/stari selektor slovenske nogometne reprezentance, bo po poročanju medijev v začetno enajsterico uvrstil naslednje igralce: Sorčan (vratar); Klinar, Korun, Delamea, Sikošek (obramba); Hotić, Vetrih, Dervišević, Vancaš (sredina); Zahović, Vombergar (napad). Namesto Sikoška bi torej lahko priložnost dobil Šturm, v napadu pa Sirk. Selektorja sta se dogovorila za neomejeno število menjav med tekmo. Srečanje bodo predvajali na kanalihNZSnayoutubuinfacebooku.

6b27863c21985523c8365b81fab92e21
Nzs
Rok Sirk je jeseni vpolno zadel desetkrat in si vrh lestvice strelcev 1. SNL tako deli zRokom Kronavetromin in Andresom Vombergarjem.


Kek je pred tekmo zadovoljen z motiviranostjo vpoklicanih nogometašev: "Vsi na treningih so pokazali voljo in strašen motiv za dokazovanje. To je najvažneje. Sem zadovoljen. Tekma bo prišla v pravem času, po daljšem nizu treningov. Najpomembnejše so informacije, ki sem jih dobil skozi treninge, druženje. Kar se tega tiče sem zelo zadovoljen.«

f1c884ec6ace403163406ab246b6cd9f
Nzs
Klemen Šturm bo bržda v igro vstopil v drugem polčasu.


To je edini test reprezentance pred 21. marcem, ko Slovenijo v Izraelu čaka začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, tri dni pozneje pa bodo Slovenci doma pričakali Makedonce.

NZS
Matjaž Kek je zadovoljen z motiviranostjo vpoklicanih nogometašev. 
slovenija Matjaž Kek reprezentanca nogomet