vestnik

Rokometaši Pomurja dosegli drugo zmago

Vestnik.si, 7. 12. 2021
Aleš Cipot
RK Pomurje je dosegel drugo zmago v sezoni.
Šport

Rokometaši Pomurja so v 10. krogu druge državne lige prijetno presenetili in doma premagali drugo uvrščeno Ajdovščino po dramatičnem zaključku z 31 : 29 (15 : 14).

Odločitev je padla v zadnji minuti tekme, v predzadnji je bil izid 29 : 29. Nato je najprej Žižek Cvetko dosegel svoj 11. zadetek (30 : 29), nato je po minuti odmora zadetek gostov preprečil Čepe s svojo 8. obrambo. Po še eni minuti odmora so Ajdovci pokrivali rokometaše Pomurja po celotnem igrišču, vendar se jim je izmuznil Šerbinek in postavil končni izid 31 : 29.

RK POMURJE: Čepe (8 obramb), Černela, Vild Marič, Pintarič, Basri 1, Sever 3, Žižek Cvetko 11 (1), Hedl, Rožman Rader 3, Falež 2, Šerbinek 4, Ružič, Kocan 5, Kuhar, Vajda Ornik, Zver 2. Trener: Alan Potočnjak.

rk-pomurje, rk-arcont-radgona, rokomet
Aleš Cipot
Trener Alan Potočnjak.

Igralci Arconta Radgone so se odpravili na najdaljše gostovanje v sezoni. V Novi Gorici so Primorcem morali še drugič priznati poraz. Radgončani so zaradi bolezni in poškodb na tekmo že tako odšli oslabljeni, nato pa se je sredi prvega polčasa poškodoval še Rojht in v drugem še Ratnik. Po izključitvi Plohla so tako ostali brez menjave z le šestimi igralci in tremi vratarji. Tako zdesetkana ekipa ni imel veliko možnosti in domačini so zasluženo vknjižili nov par točk.

Bilo je 30 : 26 (16 : 11). Najboljša strelca pri oslabljenih Radgončanih sta bila Matevž Žunič z 10 in Mihael Kolbl s 6 zadetki.

 Arcont Radgona v torek, 7.12., v pokalni tekmi gosti prvoligaško ekipo SVIŠ iz Ivančne Gorice, nato pa v soboto, 11.12., še Veliko Nedeljo.

Aleš Cipot
Boštjan Žižek Cvetko.
rokomet pomurje ajdovščina arcont-radgona