vestnik

(S TRIBUNE) Ažurnost kot pogoj

Tomo Köleš, 15. 8. 2022
Niko Časar
Nogometni tabor v Martjancih
Šport

Leta 2022 je skoraj nedopustno, da nekateri klubi sploh še nimajo postavljene svoje spletne ali facebook strani.

V nekaterih slovenskih nogometnih ligah je eden od pogojev za nastopanje članske ekipe, da ima klub tudi predpisane mlajše selekcije, čeprav – če prav pomislimo – ta pogoj ni ravno najbolj logičen. Zakaj bi morala članska ekipa, ki jo je klub sestavil brez težav, trpeti ali celo imeti prepoved tekmovanja, če v klubu ni zahtevanih mlajših selekcij? Drugo z drugim nima ravno veliko zveze. Članska ekipa nastopa v članskem tekmovanju in to je najpomembneje.



Jasno je, da je ta pogoj postavljen zato, da bi klubi redno skrbeli za podmladek in mu omogočali igranje. Ampak kaj naj storijo, če so iz manjših krajev, kjer ni ravno velikega bazena otrok? Naj za rokav vlečejo na igrišče tiste, ki niso navdušeni nad nogometom? Poleg ultimatov obstajajo še drugi, prijaznejši načini, kako privabiti mlade v nogometni klub. Vprašajte samo na primer Čardo iz Martjanec, ki s svojimi vsakoletnimi brezplačnimi nogometnimi tabori, polnimi zabavnih vsebin, privabi na stotine otrok in mnogi med njimi se tudi zato kasneje odločijo za trening nogometa.

mura, aluminij, pokal, polfinale, brdo, brdo-pri-kranju, nzs
Aleš Cipot
V prvi slovenski nogometni ligi je ažurnost klubskih informacij v glavnem dobra, v drugi ligi pa že precej slabša, da o tretji ligi sploh ne govorimo.

Namesto omenjenega bi bilo bolj smiselno, da bi nogometne zveze v posameznih ligah klubom za nastopanje v tekmovanju postavile pogoj, ki je v današnjem svetu bolj nujen, to je ažurnost informacij, predvsem na družbenih omrežjih. Leta 2022 je skoraj nedopustno, da nekateri klubi sploh še nimajo postavljene svoje spletne ali facebook strani. Ali pa jo imajo, vendar so na njej »najnovejše« informacije iz leta 2019. Pa bi bile aktualne informacije za navijače klubov in prebivalce kraja, iz katerega je ta klub, zelo dobrodošle, da ne rečemo nujne.



V prvi slovenski nogometni ligi je ažurnost klubskih informacij v glavnem dobra, v drugi ligi pa že precej slabša, da o tretji ligi sploh ne govorimo. Vse te tri lige so pod okriljem Nogometne zveze Slovenije in ta bi morala pogoj ažurnosti nujno postaviti, če si želi prave resnosti v vseh tekmovanjih. Če pa se spustimo še raven nižje, lahko vidimo, da je ažurnost informacij v regijskih ligah, kot je na primer pomurska, razen pri nekaterih izjemah skoraj katastrofalna. Več klubov z informacijami na svojih facebook straneh zaostaja za nekaj mesecev, nekateri tudi za nekaj let, obstajajo pa tudi taki, ki imajo še zdaj napisano, da je njihova »spletna stran v obdelavi in bo kmalu objavljena nova«. Konkretnih primerov ne bomo navajali, naj se najde vsak sam.

s-tribune obveščenost klubi nogomet