vestnik

(Sestavljanje igralskega kadra pri Muri) Ne le Tio Cipot, v mislih tudi Kozar, Laci in Antolin?

Robert Balantič, EkipaSN, 20. 12. 2023
Jure Kljajić
Med zimskim premorom se bo v igralski zasedbi soboškega prvoligaša zgodilo vsaj nekaj premikov. V obeh smereh ...
Šport

Med zimskim premorom se bo v igralski zasedbi soboškega prvoligaša zgodilo vsaj nekaj premikov. V obeh smereh ...

Potem ko so se Vladimir Vermezović in njegovi varovanci po dveh zaporednih zmagah odpravili na zimski oddih, se je v Fazanerijo naselilo nekaj miru, toda pretirano dolgo ne bo trajal. Črno-beli se bodo znova zbrali 4. januarja, ko bodo začeli priprave na spomladanske izzive, najbolj vznemirljivo pa je kakopak vprašanje, kakšna bo igralska zasedba v drugem delu sezone. Revolucionarnih premikov bržčas ne gre pričakovati, ampak brez sprememb vsekakor ne bo šlo.



Najbolj vroč je Shabanhaxhaj

Tako kot v vseh slovenskih prvoligaših tudi v prekmurskem nogometnem hramu upajo, da bo prispela kakšna ponudba za donosen prestop. Najbolj vroč je vsekakor Dardan Shabanhaxhaj, ki je jeseni opozoril nase. Že dalj časa se šušlja, da je nekdanji član Sturma želja Anteja Šimundže, ampak Mura menda vztraja pri zelo visoki odškodnini, v Ljudskem vrtu naj bi dokaj resno pogledovali tudi proti Roku Jurišiću. Prav tako ne bi bilo presenečenje, če bi se nove zgodbe lotil Klemen Mihelak, ki je v največjem delu jeseni zelo dobro opravil svoje delo, kakopak ne gre izključiti niti kakšnega drugega posla. Zelo pomembno bo skleniti tudi dogovor o predčasni prekinitvi sodelovanja z igralci, ki niso izpolnili pričakovanj. Ni skrivnost, da pogajanja z Nikolo Petkovićem in Ivanom Šarićem potekajo že nekaj časa, a za zdaj kompromis naj še ne bi bil pretirano blizu, hkrati Sobočani pogledujejo proti novim močem, ki bi osvežili zasedbo in okrepili konkurenco.

mura, domžale
Aleš Cipot
Že dalj časa se šušlja, da je nekdanji član Sturma želja Anteja Šimundže, ampak Mura menda vztraja pri zelo visoki odškodnini.


V Singapurju 24 tekem in 4 goli

Kot smo že pisali, je ena od idej, ki je med navijači zelo odjeknila, poskus vrnitve Tia Cipota kot posojenega igralca Spezie, kjer s svojim statusom ne more in ni zadovoljen. Kakšna je možnost, da bi se takšen scenarij lahko uresničil, je v tem trenutku nemogoče napovedati, a vsekakor gre za nadvse zahteven projekt, na razplet katerega bodo vplivale številne okoliščine. Obenem so vse bolj glasna namigovanja, da mladi slovenski reprezentant naj ne bi bil edini izgubljeni sin, ki ga bodo vodilni možje murašev poskušali vrniti domov. Na uho nam je prišlo, da bi si utegnil črno-beli dres znova nadeti Alen Kozar, ki mu bo čez nekaj dni potekla pogodba s singapurskim klubom Balestier Khals, s katerim je prvenstvo končal na četrtem mestu. Nekdanji soboški kapetan je zbral 22 nastopov in dosegel dva gola, v 180 minutah je mrežo dvakrat zatresel še v pokalnem tekmovanju. Bivanja v Aziji naj ne bi podaljšal, marsikdo pa verjame, da je vrnitev napovedal tudi z objavo na Instagramu, kjer je ob dveh črno-belih emojijih zapisal »back« (nazaj) in to ponazoril še s puščico …

nš-mura, ante-šimundža, alen-kozar, stade-rennais
Melita Marič
Na uho nam je prišlo, da bi si utegnil črno-beli dres znova nadeti Alen Kozar.


Lačna sta minut

Prekmurci naj bi potipali tudi teren okrog Žige Lacija, ki je po sanjskem grškem začetku pri atenskem AEK že dalj časa na stranskem tiru. Vmes si je prizadeval kariero obuditi v Kopru, a brez uspeha, povrhu mu preglavice povzročajo še poškodbe in tako je obetavni branilec, ki ga Madžari snubijo, da bi izbral njihovo reprezentanco, jeseni je le enkrat zaigral za drugo ekipo rumeno-črnih. Kar zadeva pogodbo, je nekdanji muraš sicer miren. Podpisano ima do 30. junija 2026, vendar si seveda želi tekmovalnih minut. Bi mu lahko atenski velikan omogočil, da bi jih poskušal dobiti v domačem okolju?


Minut na zelenici je prav tako lačen Aljaž Antolin, ki v vijoličastem pri Anteju Šimundži nikakor ne dočaka želene priložnosti. Maribor naj bi ga poskušal prodati, kar bi pomenilo nadaljevanje poti v tujini, če to ne bo izvedljivo, pa bi postala aktualna posoja. Morda tudi v opravi Mure? To najbrž ni izključeno, mogoče bi bil lahko tudi del kakšnega posla, vsaj manjšo težavo pa predstavlja način, na katerega se je 22-letni vezist poslovil od Fazanerije in se preselil pod Kalvarijo.

nš-mura igralski-kader