vestnik

Si želite na EP 2024? Znan je postopek prodaje vstopnic

Vestnik.si, 28. 11. 2023
m24.si
Šport

Prodaja bo potekala preko mobilne aplikacije, posameznik bo lahko kupil največ štiri vstopnice.

Prihodnje leto med 14. junijem in 14. julijem bo v Nemčiji evropsko prvenstvo v nogometu. Za slovenske navijače bo na voljo 10 tisoč vstopnic za posamično tekmo slovenske nogometne reprezentance v skupinskem delu prvenstva. 

Znano je, da bo prodaja vstopnic potekala med 1. in 12. decembrom, in sicer izključno preko spletne aplikacije evropske nogometne zveze. Iz NZS so že sporočili, da nakup turističnih aranžmajev, ki bi vključevali vstopnice za tekme, ne bo mogoč. 

Kaj morate storiti, če si želite zagotoviti vstopnice? 

Od 1. do 12. decembra boste lahko oddali prošnjo za nakup vstopnic za tekme slovenske reprezentance. V sklopu faze prijave za nakup bo na voljo 10 tisoč vstopnic, če pa bo zanimanje večje, bo o možnostih nakupa vstopnic odločal žreb. Pri tem ne bo pomembno, kdaj v časovnem oknu boste oddali vlogo. Prosilci za nakup vstopnic bodo o uspešno oddani vlogi obveščeni o žrebu in pogojih/načinu plačila, kar bo predvidoma v januarju. 

Predprodaja vstopnic po nakupnih cenah bo stekla med marcem in majem, prav tako prej omenjene aplikacije. Uporabniki bodo ustrezno obveščeni o terminih. "Posamičen kupec bo imel možnost prodati svoje vstopnice za določeno tekmo po nakupni ceni drugemu kupcu," so dodali. 

slovenija lv
Luka Vovk
Žreb bo v soboto ob 18. uri.

Vstopnice, ki v prvih dveh fazah prodaje ne bodo pošle, bodo ponovno na voljo v maju in juniju, vendar bodo takrat na voljo celotni javnosti in ne bodo več rezervirane za slovenske navijače. 

Vstopnice bodo na voljo v štirih cenovnih kategorijah, za skupinske del bodo stale 30, 60, 150 ali 200 evrov, za 'prime seats' bo treba odšteti 400 evrov. 

Vsak posameznik bo lahko kupil največ štiri vstopnice. "Aplikacija za nakup vstopnic bo uporabnikom nudila tudi možnost nakupa sedežev za večje skupine ljudi preko možnosti »Seat with« (Sedi z). Kupec bo imel možnost posredovati številko naročila prijatelju in na ta način povezati sedišča. Možnost »Seat with« je vezana zgolj na nakup vstopnic znotraj iste cenovne kategorije."

Več o cenah in sedežih TU

evropsko-prvenstvo nogomet nemčija 2024 vstopnice