vestnik

Slovenija tudi z Janžo po uvrstitev na EURO 2024

Vestnik.si, 7. 11. 2023
Martin Metelko
Erik Janža bo sodeloval tudi na zadnjih dveh kvalifikacijskih tekmah.
Šport

Matjaž Kek je razkril seznam igralcev za tekmi z Dansko in Kazahstanom.

Slovensko nogometno reprezentanco v prihodnjih dneh čakata še zadnji tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. V petek, 17. novembra, bodo gostovali na Danskem, v ponedeljek, 20. novembra, pa bodo v razprodanih Stožicah gostili Kazahstan. Po osmih krogih četa Matjaža Keka vodi v kvalifikacijski skupini H, ima 19 točk, enako kot drugouvrščena Danska. Kazahstan na tretjem mestu zaostaja za štiri točke, sledijo pa še Finska (12), Severna Irska (6) in San Marino (0). 

Selektor Matjaž Kek je danes razkril seznam vpoklicanih igralcev za omenjeni tekmi. Na njem je tudi Prekmurec Erik Janža, ki je na oktobrski tekmi s Finsko dosegel reprezentančni prvenec. Slovenija potrebuje za uvrstitev na evropsko prvenstvo le še točko, prvo zaključno žogico pa bodo imeli na Danskem. 

Kek je pred zadnjim ciklom dejal, da so pričakovanja velika, ostati pa je treba normalen, skromen, samozavesten, odločen in z motivacijo, ki ga položaj daje. Napovedal je, da bo zaradi poškodb prišlo še do nekaj sprememb na seznamu. Težave imajo Žan Celar, Janža, Petar Stojanović in Timi Max Elšnik, zaradi poškodbe manjka tudi David Brekalo. 

slovenija reprezentanca erik-janža