vestnik

Soboški odbojkarji priznali premoč Kranjčanom, ki so zamudili na tekmo

Vestnik.si, 12. 11. 2023
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - HišaNaKolesihTriglav 1 : 3.
Šport

Kljub poznemu prihodu na tekmo so Kranjčani v drugi medsebojni tekmi državnega prvenstva prvič premagali Panvito Pomgrad. V Puconcih so bili boljši s 3 : 1, v 1. krogu je bilo v Kranju 3 : 2 za Sobočane.

Panvita Pomgrad – HišaNaKolesih Triglav 1:3

Izidi nizov: 25:16, 23:25, 21:25, 18:25.

Zelena dvorana Puconci, gledalcev 80, sodnika: Marko Rožej (Ravne na Koroškem), Bernard Valentar (Prevalje).

8
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - HišaNaKolesihTriglav 1 : 3.

PANVITA POMGRAD: Rajnar, Doda 14, Šormaz 20, Drvarič 3, Vrabl, Suhadolnik 6, Horvat, Legen, Bedrač 2, Mirković 12, Novak (libero). Trener: Dejan Fujs.

HIŠA NA KOLESIH TRIGLAV: Nanut 11, Peruničić 11, Tučen 10, Snedec 3, Šikanić, Adžović, Jovović 26, Jančič 1, Fajfar in Zalokar (oba libero). Trener: Sašo Rop.

Tekma se je začela s-15-minutno zamudo, saj so gostje zaradi zastojev v prometu na tekmo pripotovali tik pred pričetkom. To so nato celo rezultatsko na hitro bolje odprli in povedli z 2:4, a so domači nekaj trenutkov kasneje stvari postavili na svoje mesto, pripravili preobrat in po izenačenju na 5:5 po dveh točkah Mirkovića ter nato še treh Šormaza povedli z 10:7. Trener gostov Sašo Rop je svoje igralce prvič poklical na odmor, Sobočanov to ni zmedlo, nadalje so povedli z 12:7. Zgolj navidezno je na trenutek po točkah Jovovića in Peruničića zaškripalo pri izidu 15:13, a je domači trener Fujs s "time-outom" ustavil nalet Gorenjcev. Domači so takoj zatem povedli s 16:13, nato pa se je na servis preselil Suhadolnik, ki je tam ostal vse do izida 23:13. Niz je z uspešnim napadom zaključil organizator igre domačih Urban Drvarič za 25:16.

8
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - HišaNaKolesihTriglav 1 : 3.

Tudi drugi niz so bolje odprli Kranjčani, povedli z dobro igro v bloku 2:5 in vodstvo držali do 8:8, ko jih je po slabi organizaciji napada, ki ni doživel zaključka, domače moštvo dohitelo. Panvita Pomgrad je stopnjevala tempo in po uvodnih 1:0 z 11:10 drugič v nizu povedla, poletno nadaljevala do 13:10, nato pa ni šlo več tako naprej. Gostje so po dveh zaporednih uspešnih napadih Nanuta izenačili na 17:17 in niz z zavzeto igro pripeljali do konca. Pri izidu 23:24 je namesto morebitnega priključka domači bloker Suhadolnik začetni udarec poslal v out in gostje so izenačili na 1:1.

8
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - HišaNaKolesihTriglav 1 : 3.

Za razliko od prvih dveh nizov so tokrat bolje začeli domači, povedli 5:2, gostje pa so izenačili na 6:6 in nato povedli 6:8. Z nekaj sreče so nato Sobočani zaustavili goste, da niso povedli s tremi točkami ter nato z mini preobratom poskrbeli za svoje vodstvo z 9:8. Do 12:13 je tekma še potekala izenačeno, v nadaljevanju pa so varovanci trenerja Ropa povedli s 13:18. Pri tem izidu je domači trener namesto prvega organizatorja igre v igrišče poslal Vrabla, Kranjčani pa so nadaljevali z ofenzivo do 15:21. Zadnje upanje za priključek domačih je zatrl Jovović z uspešnim napadom za 18:22 in kasneje za 21:24, zadnjo točko v nizu pa je dosegel Nanut z asom za 21:25.

8
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - HišaNaKolesihTriglav 1 : 3.

Na krilih igre in zmage v dveh zaporednih nizih so gostje pričeli tudi četrtega in v uvodu povedli s 5:8. Ko je kazalo, da se domači ne bodo več pobrali temu ni bilo povesem tako in so po točki Suhadolnika izenačili na 11:11. Pri 13:14 so gostje tudi z nekaj sreče po uspešnem napadu Snedca povedli z 13:15, no ko je pri 14:16 na servis prišel prvi igralec tekme Jovović in svojo ekipo popeljal do vodstva 14:20, pa je bilo tekme praktično konec. Slednji je tudi končal tekmo, ko je v zadnjem nizu po uspešnem napadu dosegel še zadnjo točko na tekmi za zmago svojega moštva z 18:25 in skupno 1:3.

8
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - HišaNaKolesihTriglav 1 : 3.

Izjavi po tekmi:

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrad:

»Rezultat je žal tak kot je in je odraz pristopa igralcev do tekme, ki je bil katastrofalen. Bili smo daleč od tega, da bi dali vse od sebe in daleč od igre, za katero smo se dogovorili. Triglav je zmagal zasluženo, niti ne po preveliki borbi. Tekma je bila medla, gostje so celo zamudili na tekmo, vendar tega nismo znali obrniti sebi v prid. Razočaran sem.«

Sašo Rop, trener HišeNaKolesih:

»Tekma povprečna z obeh strani. Na tekmo smo se vozili kar 4,5 ure in zahvala domačinom, da so nas počakali in nam omogočili še nekaj osnovnega časa za ogrevanje. Prvi niz smo bili vsekakor še na avtobusu, drugi niz je pa prevagal tekmo. Če bi domači povedli 2:0, bi bili hitro na poti proti domu. Fantje so se borili, je pa to daleč od kvalitete ki jo želimo, a zmaga je tu in gremo dalje.«

8
Arhiv kluba
Panvita Pomgrad - HišaNaKolesihTriglav 1 : 3.

odbojka 8.-krog 1.a-dol panvita-pomgrad triglav-kranj