vestnik

Soboški odbojkarji v Kanalu do tretje prvenstvene zmage

Vestnik.si, 22. 10. 2023
OK Panvita Pomgrad
V Kanalu do tretje zmage v štirih tekmah.
Šport

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v četrtem kolu 1. državne odbojkarske lige gostovali pri Alpacemu in dosegli tretjo prvenstveno zmago v štirih tekmah.

Po porazu proti Mariboru s 3:0 so se Sobočani hitro pobrali in v Kanalu slavili s 3:1. Zmaga je še toliko pomembnejša, saj so tako doslej ugnali vse tekmece, ki bodo ob novomeški Krki predstavljali najtrši oreh pri uvrstitvi med prvih šest ekip rednega dela prvenstva. Najbolje so se na tekmi odrezali Nenad Šormaz z 21-imi, Leonardo Doda z 18-imi in Stefan Mirković s 14-imi točkami, k zmagi pa so prispevali še Žan Bedrač, Vid Suhadolnik ter Urban Drvarič.

Tekmo so bolje odprli gostje, ki so povedli z 1:0 v nizih, Panvita pa je nato v drugem vodila od začetka do konca, največ za štiri točke, s to razliko ob izidu 25:21 pa tudi zaključila drugi niz. Tekma se je lomila v tretjem nizu, kjer so Kanalci že povedli z 11:6, Sobočane pa sta po time-outu v igro vrnila Doda s tremi točkami iz igre in Bedrač z dvema asoma za izenačenje na 11:11. Od tu naprej domači niso več vodili, Panvita Pomgrad pa je četrti niz zanesljivo pripeljala do konca. Tik pred zaključkom so vodili še s 24:19, zaključili pa so ga z zmago s 25:22.

panvita-pomgrad, odbojka
OK Panvita Pomgrad
V Kanalu do tretje zmage v štirih tekmah.

V zadnjem nizu je soboški klub z raznovrstno igro in točkami Dode, Šormaza, Bedrača in Drvariča že na začetku povedel s 5:2 in vodstva do konca tekme ni več izpustil iz rok. Zadnji niz se je končal s 25:19 za zmago s 3:1.

V prihajajočem tednu čaka odbojkarje Panvita Pomgrada nastop v evropski konkurenci. V 1. kolu pokala Challenge se bodo v sredo in četrtek v Zeleni dvorani v Puconcih pomerili s ciprsko Omonio iz Nikozije. Obe tekmi bosta na sporedu ob 19. uri.

panvita-pomgrad odbojka