vestnik

Špela Kolbl pred današnjo tekmo: "Pustile bomo srce na igrišču"

Vestnik.si, 6. 9. 2023
Jure Kljajić
Pustile bomo srce na igrišču, pravi Špela Kolbl.
Šport

Murašice danes čaka prva tekma na turnirju za napredovanje v kvalifikacijah za ligo prvakinj. Nasprotnik bo gruzijska ekipa Samegrelo. Kaj pred tekmo pravi kapetanka Špela Kolbl?

Kolblova je na vprašanje, kako dobro pozna gruzijsko zasedbo, odgovorila, da so se v zadnjih dveh mesecih na treningih posvečale le na svojo igro in na odpravo napak. Z Gruzijkami so pred leti sicer že igrale v kvalifikacijskem ciklu, tako da nekoliko jih igralke, ki so že dalj časa v ekipi, poznajo, se je pa njihova postava do danes precej spremenila. V torek so imele črno-bele še analizo, skozi katero so bolj spoznale način igre Gruzijk. 

"Gremo tekmo po tekmo, v sredo je naš cilj definitivno zmaga. Samo zmaga in v soboto finale," je zatrdila. Ne gre spregledati dejstva, da se je spremenila tudi zasedba pomurskega kluba. Zapustili sta ga dve ključni igralki Anja Eferl in Kaja Korošec. "Bili sta eni od ključnih igralk, vendar moramo brez njiju naprej. Vodstvo je pripeljalo nekaj okrepitev, ki so se dobro vklopile v ekipo. Mislim, da smo dobra ekipa in se lahko prebijemo naprej," je dejala. 

novinarska-konferenca, nš-mura-ženske
Jure Kljajić
Bojan Jančar in Špela Kolbl.

Kako bo igrati v Fazaneriji? Igralka s številko 7 na dresu pravi, da je v Murski Soboti vedno drugačen občutek. "Me bomo pustile srce na igrišču in upamo, da nam bo to prineslo dobro izhodišče." Nadaljevala je, da na kvalifikacijske tekme čakajo celo leto, tako da nekoliko pritiska je čutiti, so se pa v lanskem letu naučile, da ta ne sme vplivati na njihovo igro. Forma igralk se je skozi minule prvenstvene tekme stopnjevala in Kolblova upa, da se bodo danes prikazale v najboljši luči. 

Tekma med ŽNK Muro Nono in Samegrelom bo danes ob 16.30 na mestnem stadionu Fazanerija. Zmagovalna ekipa se bo v soboto v finalu pomerila z zmagovalko dvoboja med ciprskim Apollonom in makedonskim Ljubotnom. 

O pričakovanjih za današnjo tekmo je spregovoril tudi trener ŽNK Mura Nona Bojan Jančar. Kaj pravi, si lahko preberete TU

žnk-mura kvalifikacije liga-prvakinj