vestnik

(EP 2024) Švicarji ugnali Madžare, Španci Hrvate in Italijani Albance

Vestnik.si, 15. 6. 2024
Profimedia
Šport

Aktualne izide spremljamo tudi na naši spletni strani.

Evropsko prvenstvo v nogometu se je sinoči začelo s tekmo med Nemčijo in Škotsko. Domačini so z visoko zmago (5 : 1) povečali apetite po dobri uvrstitvi, medtem ko bodo Škoti točke iskali na preostalih dveh srečanjih. 

nemcija pm
Profimedia

Drugi dan tekmovanja je čas za naslednje tri tekme. V skupini A se je uvodno srečanje ob 15. uri začelo še za Madžarsko in Švico. Končalo se je z zmago Švicarjev s 3 : 1na tej tekmi je pravico delil Slovenec Slavko Vinčič z ekipo. 

Slavnostna seja Mestne občine Murska Sobota

(FOTO) Praznik Mestne občine Murska Sobota: Mitja Slavinec postal častni občan, podeljena še plaketa in tri zahvalne listine

Slavnostna seja mestnega sveta ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota je bila, kot že tradicionalno, v Gledališču Park, na kateri je bil tokrat slavnostni govornik kar župan Damjan Anželj. Na slavnostni seji so podelili številna občinska priznanja. Naziv častnega občana je na predlog 51 članov Pomurske akademsko znanstvene unije prejel njen prvi predsednik Mitja Slavinec, ki je v zadnjih desetletjih prispeval k trajnemu ugledu, promociji, razvoju in prepoznavnosti Mestne občine Murska Sobota na več področjih, tako poljudnih, družbeno koristnih, pedagoških kot raziskovalnih. Na predlog mestne svetnice in predsednice KS Bakovci Nives Cajnko sta plaketo mestne občine prejela Biserka Flegar in Avgust Marič. Flegarjeva je upokojena učiteljica iz Bakovcev in vsestranska kulturna delavka, Marič pa je bil do upokojitve zaposlen kot hišnik na bakovski osnovni šoli, prav tako je delal kot hišnik v KS Bakovci. Plaketo sta prejela za dolgoletno požrtvovalno in prostovoljno delo v krajevni skupnosti, saj sta s svojim delom pripomogla tako k ugledu kot razvoju vasi. Zahvalno listino je na predlog župana prejela Splošna bolnišnica Murska Sobota, ki je v minulem letu obeležila 130-letnico svojega delovanja, na predlog RKS - OZ Murska Sobota Marjana Gomboc, dolgoletna in aktivna prostovoljka ter krvodajalka in na predlog Prekmurskega osteološkega društva Murska Sobota še zdravnica Jerneja Farkaš Lainščak kot zahvalo za dosedanje delo in spodbudo za nadaljnje delo na področju krepitve javnega zdravja in obvladovanja bolezni srca in ožilja v regiji in širše. Utrinke slovesnosti je zbral Aleš Cipot.

Standings provided by Sofascore

svica slavje pm
Profimedia

Odigrani bosta tudi dve srečanji v atraktivni skupini B. Ob 18. uri je bil začetek tekme v Berlinu, Španija je s 3 : 0 premagala Hrvaško.

Standings provided by Sofascore

Ob 21. uri je bila v Dortmundu še tekma med Italijo in Albanijo, končala se je z izidom 2 : 1. 

Ne pozabite, v nedeljo čaka prva tekma evropskega prvenstva tudi Slovenijo, ob 18. uri bo njena nasprotnica Danska. Prav tako bomo jutri objavili tudi prvo nagradno igro, ki jo pripravljamo v času trajanja tega nogometnega spektakla. 

Profimedia
ep-2024 tekme madžarska---švica italija---albanija španija-hrvaška