vestnik

Tomaž Pelcar zmagal na drugem članskem TOP turnirju

Vestnik.si, 14. 5. 2022
Jure Zauneker
Tomaž Pelcar.
Šport

Na Muti je je bil še drugi TOP turnir v namiznem tenisu, kjer se zbere najboljših 24 članov in 16 članic. Pri moških sta blestela člana Keme.

Pri članih so zaradi klubskih obveznosti manjkali vsi reprezentanti in nekaj igralcev prve lige, tako ni bilo Mitje Horvata, Gregorja Komca ter Uroša in Jureta Slatinška. Pri članicah sta  od reprezentantk manjkali samo Lara Opeka in Aleksandra Vovk.
Vseeno je bila konkurenca dobra, saj so se v prvi osmerici pomerili med sabo igralci iz prve lige in en iz druge slovenske lige, Erik Paulin, ki je na koncu osvojil 2. mesto. S sedmimi zmagami in brez poraza je zmagal Tomaž Pelcar. Damjan Zelko pa je s štirimi zmagami in tremi porazi zasedel odlično 3. mesto.

puconci, namizni-tenis, ntk-ken\'ma-puconci, ntk-vesna
Jure Zauneker
Damjan Zelko.

V drugi kakovostni skupini je dobil priložnost igranja Nino Šegula (vsi Kema-Murexin Puconci) in jo dodobra izkoristil ter se uvrstil na 3. mesto (skupno 11. mesto), dosegel je pet zmag ob dveh porazih. V tretji kakovostni skupini sta zaigrala še dva mladinca Keme. Jure Smodiš je s šestimi zmagami in enim porazom osvojil 1. mesto (skupno 17. mesto), in Jan Lipič pa z eno zmago in šestimi porazi 7. mesto (skupno 23. mesto).
Pri članicah je zmagala Katarina Stražar pred Ano Tofant (obe Mengeš) in Saro Tokič (Letrika).
Blažka Harkai je igrala v prvi kakovostni in končala na 8. mestu s sedmimi porazi. Odlično 3. mesto (skupno 11. mesto) pa je v drugi kakovostni skupini osvojila Ema Crnkovič s petimi zmagami in dvema porazoma.
Jure Zauneker
Ema Crnkovič.
namizni-tenis top-turnir muta tomaž-pelcar
Kaj zdaj berejo drugi