vestnik

Tomaž ŠIC bar se je dobro upiral najboljši ekipi

Vestnik.si, 21. 1. 2021
Miha Šoštarič
Tomaž ŠIC bar - Dobovec 1 : 4.
Šport

Ker je v soboto igral tekmo šestnajstine finala lige prvakov na Malti, je Dobovec, najboljša slovenska futsal ekipa zadnjih let, pri ekipi Tomaž ŠIC bar v Ljutomeru gostoval v torek.

Na tekmi 14. kroga 1. slovenske lige v futsalu je po pričakovanju slavil, a se je moral za zmago izredno potruditi. Borbene gostitelje je strl šele v končnici prvega polčasa, zmago pa je v predzadnji minuti tekme z zadetkom v prazna vrata potrdil vratar Damir Puškar. Tekma se je končala z izidom 4 : 1 (3 : 1).
V ljutomerski ekipi je zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov manjkal izkušeni Aleš Marot, zdravniški službi pa je uspelo usposobiti poškodovanega Marka Senekoviča, da je lahko pomagal ekipi. Poleg omenjenega je imel trener Ljutomerčanov Matej Gajser na razpolago naslednjo zasedbo: Romih, Pšajd, Prijol (vsi vratarji), Goričan (kap.), Plahuta, Vindiš, Kukovec, Vajda, U. Senekovič in Klemenčič.

futsal, tomaž-šic-bar, dobovec
Miha Šoštarič
Tomaž ŠIC bar - Dobovec 1 : 4.

Gostje so po pričakovanju že v prvi minuti prevzeli posest nad žogo in pritisnili na vrata gostiteljev, vendar je obramba teh na čelu z vratarjem Tadejem Romihom dobro delovala. Vse do 4. minute, ko je eno izmed akcij gostov z zadetkom dokončal Teo Turk. Domačini so se po tem začeli spogledovati tudi z napadalnimi akcijami. Želja, da izenačijo, se jim je uresničila v 7. minuti, ko je v polno zadel Urban Senekovič. Gostje so imeli veliko težav z ustavljanjem domačih, že v 12. minuti so naredili šesti prekršek in Marko Senekovič je imel priložnost, da z neoviranim strelom z desetih metrov premaga Puškarja, vendar mu je ta strel ubranil. Do končnice prvega polčasa smo spremljali zanimiv dvoboj s priložnostmi na obeh straneh, sreča pa je bila na strani gostov. Za mirnejše nadaljevanje sta zadela Žiga Čeh (18) in Kristjan Čujec (20).

futsal, tomaž-šic-bar, dobovec
Miha Šoštarič
Tomaž ŠIC bar - Dobovec 1 : 4.

Kljub temu da so imeli gostje »daljšo« klop in bi marsikdo pričakoval, da bodo brez težav strli domačine, se to ni zgodilo. Namesto Romiha je v vratih domačih blestel Miha Pšajd, nekajkrat pa je moral ob poskusih domačinov na drugi strani posredovati Puškar. Gostje, ki so Prleke v Rogaški Slatini premagali s kar 10 : 0, so do četrtega zadetka prišli, ko so domačini skušali s petim igralcem v polju doseči še drugi zadetek. Tomaž ŠIC bar je kljub porazu ostal na šestem mestu (18 točk), že v petek pa ga ob 20. uri v Ljutomeru čaka pomembna tekma za zgornji del razpredelnice. Gostil bo Mlinše iz Zagorja ob Savi. Zaradi izpolnjene kvote štirih rumenih kartonov bo manjkal Marcel Vindiš, v ekipo pa se vrača Marot.

futsal, tomaž-šic-bar, dobovec
Miha Šoštarič
Tomaž ŠIC bar - Dobovec 1 : 4.

futsal tomaž-šic-bar dobovec 1-:-4
Kaj zdaj berejo drugi