vestnik

Tomi Horvat trka na Kekova vrata

Rok Šavel, 3. 2. 2024
UNIQA ÖFB Cup
Prekmurski nogometaš si je prislužil naziv igralca tekme četrtfinalnega obračuna avstrijskega pokala med Sturmom in Austrio.
Šport

Prekmurec v vrstah graškega Sturma stopnjuje formo.

Sturm iz Gradca je v četrtfinalu avstrijskega pokala premagal dunajsko Austrio, pri čemer je ključno vlogo odigral nekdanji Muraš in prekmurski nogometaš Tomi Hovat. Mrežo nasprotnikov je načel že v deseti minuti obračuna, ki se je končal z izidom 2:0 v korist Sturma, na koncu pa si je nogometaš iz Turnišča prislužil še naziv igralca tekme.



To je bil sedmi Horvatov zadetek v letošnji sezoni avstrijske Bundeslige in avstrijskega pokala, podpisal pa se je še pod eno asistenco. Na zadnjih štirih tekmah v avstrijski prvi ligi je dosegel prav toliko zadetkov, Sturm pa je jesenski del prvenstva končal na drugem mestu. Za prvouvrščenim Salzburgom, s katerim se bo pomeril v petek, 9. februarja, zaostaja za dve točki.

Horvat je za izbrano vrsto doslej zabeležil štiri nastope, nazadnje pa je dres z reprezentančnim grbom oblekel pred skoraj letom dni, in sicer 26. marca lani na kvalifikacijski tekmi proti San Marinu.

tomi-horvat sturm-graz reprezentanca nogomet