vestnik

Trije odbojkarji Panvite Pomgrada v slovenski reprezentanci U17

Vestnik.si, 11. 3. 2021
Gorazd Gider
Vid Suhadolnik, Nik Legen in Urban Rajnar.
Šport

Slovenska reprezentanca odbojkarjev starih do 17 let je odpotovala v Zadar, kjer bo med 12. in 14. marcem nastopila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Med njimi so tudi trije igralci OK Panvita Pomgrad.

V slovenski izbrani vrsti pod taktirko selektorja Iztoka Kšele igrajo vidno vlogo tudi trije mladi odbojkarji iz OK Panvita Pomgrad, in sicer Nik Legen, Urban Rajnar in Vid Suhadolnik. Moška mlada izbrana vrsta bo prvo tekmo kvalifikacij odigrala v petek, 12.3., proti Slovaški, naslednji dan pa se bodo varovanci Iztoka Kšele v kvalifikacijski skupini A pomerili še s Hrvaško. Odbojkarji Panvite Pomgrada so se pred odhodom na Hrvaško takole predstavili:

odbojka, u17, reprezentanca, panvita-pomgrad
Gorazd Gider
Nik Legen.

  • NIK LEGEN, 15 let, višina 197cm:

"Odbojko sem začel igrati v 4. razredu Osnovne šole v Veržeju pri trenerju Milošu Bavcu. Naslednje leto, v 5. razredu pa sem bil že pri Panviti Pomgradu. V klubu in slovenski reprezentanci U17 igram na mestu srednjega blokerja. Mi pa majica z državnim grbom veliko pomeni, saj si to moraš zaslužiti. Sam sem bil prvič vpoklican lani. Ker me igranje odbojke veseli, želim biti še boljši, kot sem trenutno, nekoč pa bi se rad preizkusil tudi v tujini. Trenutno že treniram tudi s prvo, člansko ekipo Panvite Pomgrada, kar mi je zelo všeč in kjer vidim, da se lahko še veliko naučim od izkušenejših igralcev, kar me še dodatno motivira."

odbojka, u17, reprezentanca, panvita-pomgrad
Gorazd Gider
Urban Rajnar.

  • URBAN RAJNAR, 15 let, višina 194 cm:

"Z odbojko sem se prvič srečal v drugem razredu Osnovne šole I v Murski Soboti, moj prvi trener pa je bil Miha Žalig. V klubu igram na mestu korektorja, v slovenski reprezentanci pa na mestu srednjega blokerja. Ponosen sem, da sem prišel v slovensko izbrano vrsto U17, to je bil moj velik osebni cilj, ker imam rad svojo državo Slovenijo. Vpoklican pa sem bil lani prvič. Kar se odbojke tiče, je moč največji cilj, da bi enkrat zaigral v italijanski ligi, saj je to po moje najboljša liga. Upam pa, da bom čim prej dobil priložnost tudi v prvi članski ekipi Panvite Pomgrada. Meni je očitno nekaj odbojkarskih genov ostalo tudi od pokojnega očeta, ki je bil zelo dober odbojkar, pa čeprav me je za odbojko navdušila sestra in me pregovorila, naj se grem preizkusit, in tako se je začelo …"

odbojka, u17, reprezentanca, panvita-pomgrad
Gorazd Gider
Vid Suhadolnik.

  • VID SUHADOLNIK, 15 let, višina 195 cm:

"Z odbojko sem se prvič resneje srečal konec sedmega razreda osnovne šole, in sicer v šolskih počitnicah na poletnem odbojkarskem taboru Panvite Pomgrada pri Mihi Žaligu in Milošu Bavcu, v klubu pa je bil moj prvi trener Bojan Novak. Od vsega začetka je bilo moje igralno mesto srednji bloker, tako v klubu kot v reprezentanci. Je pa dejansko igrati čast v slovenski izbrani vrsti. Lani avgusta smo bili namreč U17 generacija prvič vpoklicani, bilo nas je 24, zdaj pa nas gre na kvalifikacije v hrvaški Zadar samo še 12 izbranih. To je res lepa izkušnja, da igram čim več tekem in si posledično nabiram dragocene izkušnje. Moj cilj je biti čim boljši in iz ekipe v drugi ligi priti v ekipo za prvo ligo. Za naprej pa bomo nato še videli, kaj bo."

odbojka u17 reprezentanca panvita-pomgrad vid suhadolnik
Kaj zdaj berejo drugi