vestnik

Turniščan s svojo inovacijo prodrl na tržišče

Vestnik, 28. 5. 2019
Osebni arhiv
Športne nogavice GO4GOAL so od maja na tržišču. 
Šport

Že pred časom smo poročali o tem, da je mladi poslovnež iz Turnišča oblikoval posebne športne nogavice, ki nosijo ime GO4GOAL. Sedaj je izdelek, ki ga je razvil Tadej Glavač, tudi na tržišču.

Konec lanskega leta je ekipa sredstva za zagon proizvodnje zbiralana eni od platform za množično financiranje, toda ni jim uspelo realizirati zastavljenega cilja. »To me ni ustavilo. Da bi lahko z najmanjšimi sredstvi zagnali proizvodnjo, sem se odločil, da na začetku dokončno razvijemo in na tržišče pošljemo srednji model,« je pojasnil Glavač in dodal, da so sredstva zagotovili s pomočjo kredita in investitorja.Nogavice so na tržišču od začetka tega meseca, in sicer v njihovi spletni trgovini.Naj spomnimo, da so bili prvotno predstavljeni trije modeli športnih nogavic – ankle (nizki), knee-high (visoki) in pa crew (srednji). Trenutno je torej na voljo srednji, saj je bilo zanj največ povpraševanja. »Moja želja je, da do konca leta tržišču ponudimo še druga dva modela ter več barvnih kombinacij. Ampak vse je odvisno od tega, kako bo potekala prodaja crew modela, kajti izdelava nogavic je zaradi visokokakovostnih materialov zelo draga,« je dejal Glavač.


c012fc0422d3a7d199e753a1ca50140e
Osebni arhiv
Tadej Glavač je športne nogavice zasnoval, da bi uporabnikom pomagal pri izboljšanju športnih aktivnosti.


Na pobudo tistih, ki so testirali prototipe, so v prvi polovici leta na nogavicah naredili tudi nekaj manjših izboljšav.»Športne nogavice so sedaj še bolj prilagojene željam in potrebam športnikov oziroma športnim aktivnostim,« je dodal sogovornik.Sicer pa poudarja, da se število uporabnikov iz dneva v dan povečuje. Za izdelek prejema pohvale in dobra mnenja: »Najpomembnejše je, da so uporabniki zadovoljni. To je moj glavni cilj, da jim z njimi pomagam pri izboljšanju njihovih športnih aktivnostih.« Nogavice GO4GOAL uporabljajo tudi nekateri nogometaši v slovenski prvi ligi, med drugim tudi nekaj Murašev. »V fazi testiranja je prototipe testiral Amadej Maroša. Ker so mu bile že takrat všeč, jih je začel uporabljati tudi sedaj in jih priporočil svojim soigralcem, ki so z njimi več kot zadovoljni,« tako Glavač, ki dodaja, da jih uporabljajo tudi Nino Kouter, Luka Bobičanec, Tomi Horvat in drugi. Bobičancu je recimo pri nogavicah najbolj všeč to, da so udobne, lahke in so, za razliko od drugih, tanke ter se lepo prilegajo nogi. Njihova posebnost pa je tudi ta, da v nogometnem čevlju ne drsijo.

7fc9717b1f2e1bc127cb64cddc803de9
Aleš Cipot
Med uporabniki teh športnih nogavic so tudi Amadej Maroša in še nekaj Murašev.


Zaenkrat želi mlada ekipa športne nogavice razširiti po celi Sloveniji, so pa prejeli tudi že nekaj naročil iz tujine.»V dogovoru smo z enim od nemških klubov, ki želi igralcem vseh selekcij zagotoviti naše športne nogavice. Nekateri se očitno že zavedajo, kako pomembno je, da se igralci v svoji obutvi počutijo udobno, in da so lahko dobre športne nogavice dodana vrednost,« je dejal. Obenem pa poudarja še, da so nogavice primerne tudi za rekreativne športnike.

a62de6b5fe09582cf5f841455a0849bd
Aleš Cipot
Med uporabniki teh športnih nogavic so tudi Luka Bobičanec in še nekaj Murašev.

športne nogavice tržišče
Kaj zdaj berejo drugi