vestnik

V Fazanerijo želijo vrniti izgubljenega sina

Robert Balantič, 5. 7. 2024
Luka Vovk
Se bosta nekdanja soobčana v novi sezoni spet borila za isti dres in ne več drug proti drugemu?
Šport

Tonči Žlogar in njegovi varovanci so se vrnili iz ZDA. Igralski mozaik za prihajajočo sezono še ni sestavljen.

Nogometaši Mure so se sinoči vrnili iz Združenih držav Amerike, natančneje iz okolice Detroita, kjer so v preteklih dneh kot gostje Georgea Juncaja opravili del priprav na novo sezono. Tudi pod budnim očesom novega strateškega partnerja soboškega prvoligaša, ki je kot izjemno velik ljubitelj nogometa spremljal tako rekoč vse treninge in hkrati navezal stike s člani strokovnega vodstva in igralci, kar kakopak ni nepomembno.


Z gostitelji brez golov
Sobočani so čez lužo odigrali tudi prijateljsko tekmo. Z ekipo Michigan Stars FC, ki je v lasti Juncaja, so se razšli brez golov. Dvoboj je bil nadvse tekmovalen, Mura je boljšo podobo pokazala v drugem polčasu. Začetno enajsterico so sestavljali Raduha, Kous, Cipot, Strajnar, Pucko, Ščernjavič, Turudija, Nuhanović, Kurtović, Maroša in Domjan, v nadaljevanju so priložnost dobili še Tripi, Proleta, Kasalo, Maruško in Mihelak.



Medtem se v prekmurskem nogometnem hramu igralski mozaik še sestavlja. Za zdaj je edina nova moč Mark Strajnar, ki bo imel naslednjih 12 mesecev status posojenega igralca Maribora. Njegov prihod je sicer marsikoga presenetil, saj ima Mura ob levi stranski črti Klemna Pucka in Tilna Ščernjaviča, toda menda je ena od soboških idej, da bi 20-letnik iz Dolnje Bistrice zaigral »višje«, nekdanji član Domžal pa lahko zasede tudi položaj v osrčju obrambe, kar je Tonči Žlogar med drugim preizkusil na prijateljski preizkušnji z ekipo Michigan Stars.

zda, priprave, nš-mura
Sam Allen
Priprave v ZDA.


Njegova bo zadnja
A mladi slovenski reprezentant gotovo ne bo ostal edini prišlek. Črno-beli bodo zanesljivo dobili pomoč še v dveh ali treh igralcih partnerskega ameriškega kluba. O njihovi kakovosti težko sodimo, a če ne drugega, bodo zaostrili konkurenco, dobrodošla bi bila lahko tudi njihova miselnost, ki se kaže tudi v pristopu do dela, vodilni možje pa se ozirajo za še nekaj okrepitvami. Najvišje na seznamu želja je otrok Mure Nino Kouter. Informacija prihaja iz tako zanesljivega vira, da ni nikakršnega dvoma o tem, da je resnična, vendar je obenem res, da je do morebitnega dogovora v tem trenutku še daleč. Izkušeni vezist v močni konkurenci v celjski ekipi bržčas ne bo dobil toliko igralnih minut, kot bi si želel. Ni ga v ospredju načrtov trenerja Damirja Krznarja, ki mu je na zadnji zaradi neurja prekinjeni prijateljski preizkušnji s Čukaričkim denimo namenil vlogo desnega bočnega branilca, zato na stadionu Z'dežele njegovemu odhodu ne nasprotujejo. Predstavniki Sobočanov so s prvaki že navezali stike, vendar so pogovori šele v začetni fazi, obenem je dejstvo, da bo na koncu glavno besedo imel igralec, ki ima v knežjem mestu še enoletno pogodbo. Po nekaterih namigih, ki smo jih dobili, nad zamenjavo klubskih barv naj ne bi bil navdušen in se namerava boriti za svoj prostor pod soncem, spet po drugih ga mika vnovični odhod v tujino. Najbrž bo že kmalu znanega več …

V Fazaneriji s »srbsko Nafto« in Ukrajinci

Sobočane do začetka nove sezone čakata vsaj še dve pripravljalni tekmi, obe v Fazaneriji. Prva bo to nedeljo ob 17.30, ko bo na nasprotni strani TSC Bačka, ki se tako kot Nafta napaja iz denarja madžarske vlade in je nadvse uspešna – zadnje srbsko prvenstvo je končala na tretjem mestu na lestvici za Crveno zvezdo ter Partizanom in je že uvrščena v izločilne boje kvalifikacij za ligo Evropa. Nato bo 14. julija v Murski Soboti gostovala še ukrajinska Zorja iz Luganska (začetek ob 17. uri), ki jo je pred kratkim okrepil Žan Trontelj. Vstop na oba dvoboja bo prost.

nš-mura nino-kouter