vestnik

V nedeljo v Fazaneriji ženski derbi

Vestnik.si, 20. 4. 2024
Boštjan Rous
Murašice lahko svojo prednost povišajo na enajst točk.
Šport

Pomurske nogometašinje se bodo pomerile z Ljubljančankami.

V 21. krogu 1. SŽNL se bodo nogometašinje ŽNK Mura Nona v Fazaneriji srečale z nogometašinjami Olimpije, Murašice pa imajo priložnost povečati svojo prednost na enajst točk.

Prvenstvo v 1. SŽNL se je prevesilo v sklepno fazo tekmovanja, ki so jo Murašice začele s prepričljivo domačo zmago proti Radomljam. Po remiju med Olimpijo in Ljubljano je postalo jasno, da se je prednost Murašic  pred zadnjimi petimi krogi iz šestih, povečala na osem točk. Varovanke Vladimirja Kokola so v tej sezoni odigrale sedemnajst tekem, pri čemer so dosegle šestnajst zmag in en remi, ob gol razmerju 128 : 4.

Pred nedeljskim dvobojem z Olimpijo so na uradni spletni strani NŠ Mura preverili statistiko medsebojnih tekem. Do sedaj je bilo odigranih 25 prvenstvenih dvobojev, nogometašice ŽNK Mura Nona so jih dobile petnajst, osemkrat so slavile Ljubljančanke, dve tekmi sta se končali z delitvijo točk. Najvišjo zmago Murašic smo videli v sezoni 2015/16, ko je bil rezultat 10 : 0. Gol razlika na medsebojnih tekmah je 57 : 26 v korist nogometašinj ŽNK Mura Nona. V tej sezoni smo bili priča dvema derbijema, prvega so v Fazaneriji z 1 : 0 dobile Murašice, medtem ko se je srečanje v Šiški končalo z remijem 1 : 1 in delitvijo točk.

Kaj pa strelke na tekmah z Olimpijo? Kapetanka ekipe Špela Kolbl je na vrhu lestvice s desetimi zadetki, Sara Makovec jih je prispevala osem, šestkrat je v polno merila Tjaša Tibaut. Skupno je za Murašice na tekmah z Olimpijo zadetke doseglo dvajset nogometašinj. V tej sezoni so črno-bele na dveh tekmah z Olimpijo dosegle dva zadetka, pod katera sta se podpisala Noelle Vilčnik in Evelina Kos, so zapisali na uradni spletni strani NŠ Mura. 

žnk-mura-nona žnk-olimpija-ljubljana nogomet fazanerija