vestnik

V Pomurju začetek državnega šahovskega prvenstva. Tekmovalce bo pozdravil tudi Milan Brglez

Tomo Köleš, 25. 6. 2022
Aleš Cipot
Od 25. junija do 10. julija se bo v Radencih vse vrtelo okrog šahovske igre in najboljših slovenskih igralcev.
Šport

Radenci bodo v naslednjih tednih prizorišče izjemno pomembnega šahovskega dogajanja.

Železničarski šahovski klub (ŽŠK) Maribor Poligram bo v sodelovanju s Šahovsko zvezo Slovenije v hotelu Radin organiziral kar tri državna prvenstva. Od 25. junija do 1. julija bo potekalo 29. posamično državno prvenstvo v standardnem šahu za mlade do 8, 10, 12, 14, 16 in 18 let, 2. julija 23. posamično državno prvenstvo v pospešenem šahu za mlade v istih kategorijah, od 3. do 10. julija pa 32. posamično državno prvenstvo v standardnem šahu za člane, članice, veterane, veteranke ter mladince in mladinke. Zadnje bo seveda najpomembnejše, organizatorji pričakujejo udeležbo najboljših slovenskih velemojstrov in reprezentantov, med njimi tudi velemojstrico Lauro Unuk. 



Prvi bodo danes popoldne tekmovanje začeli najmlajši šahisti. Nastopilo jih bo okrog 125, na odprtju ob 15.45 jih bodo pozdravili predsednik Šahovske zveze Slovenije Milan Brglez, predstavniki hotela Radin in župan Občine Radenci Roman Leljak. Za preostali dve tekmovanji so prijave še odprte, že zdaj pa se je prijavilo nekaj znanih imen iz slovenskega članskega šaha.  


V petek, 1. julija, ob 20. uri bo sklep mladinskega prvenstva z mini gala dogodkom, na katerem bo nastopil tudi čarodej, organizatorji pa bodo podelili pokale in nagrade, računajo na prisotnost okrog dvesto ljudi. V nedeljo, 3. julija, ob 15.45 bo na odprtju članskega, veteranskega in mladinskega prvenstva gost znova predsednik slovenske šahovske zveze Milan Brglez. 

šah državno-prvenstvo radenci napoved