vestnik

(2. krog lige prvakinj) Pomurke popustile v drugem polčasu: St. Pölten - Mura Nona 3 : 0

Vestnik.si, 19. 9. 2024
Arhiv kluba
St. Pölten - Mura Nona 3 : 0 (0 : 0)
Šport

Na stadionu NV Arena v St. Pöltnu v Spodnji Avstriji so se v 2. krogu lige prvakinj pomerile domače nogometašinje, ki imajo vzdevek "volkulje", in pa soboške črno-bele. Za slednje je bil to resen preizkus njihove kakovosti, saj je St. Pölten serijski državni in pokalni prvak in tudi v ligi prvakinj je prišel že do četrtfinala. To je v drugem polčasu tudi upravičil, saj Sobočanke niso uspele izvleči pozitivnega izida. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Spusu SKN St. Pölten Frauen Rush: Schlüter, Križaj, Balog, Klein kap., D'Angelo, K. Dubcova, Wenger, Mikolajova, Hillebrand, Brunthaller, Mattner. Trenerka: Liese Brancao-Ribeiro. 

ŽNK Mura Nona: Gavillet, Vindišar, Sivolobova, Kravets, Rakovec, Makovec, Dolinar, Vilčnik, Šoštarič Karič, Kolbl kap., Malakhova. Trener: Vladimir Kokol. 

Srečanje pred 627 gledalci sodi Volha Blotskaya iz Belorusije. 

Pred začetkom tekme minuta molka v spomin na žrtve nedavnih poplav v Avstriji. 

1: Začetek tekme. 

3: Po napaki v obrambi Mure None diagonalni strel Brunthallerjeve mimo vrat. 

6: Prosti strel Dolinarjeve po prekršku nad Kolblovo, toda tudi ona meri mimo vrat. 

12: Pri izbijanju žoge se je malce poškodovala Gavilletova, a bo na srečo lahko nadaljevala. 

22: Velika priložnost za Muro Nono: po desni strani je pobegnila Kolblova in poslala predložek na drugo stran, kjer pa Makovčeva na prvo ni dobro zadela žoge, ki je odbrzela precej mimo gola. Podobno se je že prej zgodilo tudi kapetanki Mure None. Škoda, kajti iz teh priložnosti bi že lahko dosegle zadetek. 

25: Wengerjeva je grdo stopila na gleženj Dolinarjeve, ki je ležala na tleh. To je prekršek za rdeči karton, toda sodnica tega ni opazila, prava sramota za evropsko zvezo pa je, da na teh tekmah lige prvakinj sploh ni VAR-a. Tipično podcenjevanje ženskega nogometa. 

28: Spet sta Kolblova in Makovčeva pobegnili v napad, kar tri branilke pa so bile potrebne, da so zaustavile strel Makovčeve. 

29: Vilčnikovi pa seveda za prvi ostrejši prekršek rumeni karton.

35: Odlična obramba Gavilletove, ki je izbila žogo izpod prečnika po močnem prostem strelu Mikolajeve, po odbitku pa je po strelu Brunthallerjeve okroglo usnje v kot odbila Kravetsova. 

39: Domača publika se je po prekršku Tije Šoštarič Karič zadrla in seveda ji je sodnica takoj zatem pokazala rumeni karton. 

45: Dve minuti dodatka. 

45+1: Nevarno je sedaj živela Šoštarič Karičeva, ki že ima rumeni karton, saj je spotaknila Mattnerjevo, toda tokrat ji je sodnica pogledala skozi prste.

45+3: Strel Hillebrandove lovi Gavilletova.

45+4: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

Sobočanke imajo še vedno zelo aktiven rezultat, predvsem pa so v prvem delu videle, da je avstrijska ekipa kljub poskusom pritiska premagljiva. Domače so naredile kar nekaj napak v obrambi, pa tudi vratarka Schlüterjeva ni delovala ravno zanesljivo. Na drugi strani je razpoložena Gavilletova zaustavila tri nevarne strele St. Pöltna, več natančnih pa jih tudi ni bilo. Ob malo večji zbranosti bi lahko zadele soboške napadalke, ki so nekajkrat pobegnile proti vratom. Avstrijke bi pravzaprav morale že igrati z igralko manj, potem ko je Wengerjeva storila izjemno grob prekršek nad Dolinarjevo, a namesto rdečega kartona je sodnica pokazala rumena kartona Pomurkam za povsem normalna prekrška. Res je, da bi lahko izključila tudi Šoštarič Karičevo, a po drugi strani je dve minuti dodatka raztegnila na skoraj pet minut, tako da so gostiteljice prišle še do ene priložnosti. V drugem delu pri njih lahko pričakujemo vstop Mateje Zver.  

stpoltenmuranona
Arhiv kluba
St. Pölten - Mura Nona.

46: Začetek drugega polčasa. 

58: Doslej nič razburljivega, nekaj poskusov St. Pöltna, ampak vsi so šli precej mimo vrat. 

59: Trojna menjava pri domačih: Mädl, Pekel in Glibo namesto Mikolajeve, Brunnthalerjeve in D'Angelove.  

65: GOL 1 : 0 Kamila Dubcova! Sedaj pa je gostjam popustila zbranost v obrambi, čeprav jih je bilo veliko v svojem kazenskem prostoru. Predolgo so pustile Avstrijkam, da so pletle napad, po predložku z leve strani pa je po strelu z glavo Dubcova premagala tokrat nemočno Gavilletovo. 

68: Pravi fliper pred golom Sobočank, ki so na koncu vendarle izbile žogo. 

72: Strel Glibove lovi Gavilletova. 

73: GOL 2 : 0 Melike Pekel! Po stalnem pritisku so domače dosegle še drugi zadetek. Po odlični asistenci Glibove po tleh je pobegnila Peklova in z lobom ugnala Gavilletovo, ki je tokrat stekla povsem iz svojih vrat. 

75: Menjava pri Muri Noni: Eferl namesto Dolinarjeve. 

79: GOL 3 : 0 Izabela Križaj! Kokolove varovanke, med katerimi so nekatere že skoraj povsem brez sape, so popolnoma popustile. Avstrijke so jih nadigrale v napadu, po podaji Glibove z desne strani pa Križajevi ni bilo težko poslati žoge po tleh v mrežo. 

83: Rumeni karton Balog. 

83: Po prostem strelu Vilčnikove je žogo pred Kravetsovo "izboksala" Schülterjeva. 

84: Domača vratarka še enkrat na pravem mestu po strelu Makovčeve. 

89: Menjava pri Muri Noni: Hrga namesto Malakhove. 

90: Tri minute dodatka. 

93: Po kotu nevaren odbitek, ki pa je na srečo odletel mimo vrat. 

94: Konec tekme. 3 : 0. 

Gostiteljice so dokaj ležerno začele drugi del, nato pa stopile na plin in ob daleč večji posesti žoge in ogromnem številu strelov prišle do zasluženega vodstva in zmage, tako da Mateji Zver niti ni bilo treba iti v igro. Sobočanke, ki so bile brez poškodovanih sester Kos, so povsem popustile, samo Darya Kravets, ki je v obrambi zaustavila številne napade domačink, pa je bila premalo, da bi preprečila poraz. V drugem polčasu so bile Pomurke v napadu nenevarne, škoda pa je, da nista v prvem delu vsaj ene od svojih priložnosti izkoristile Kolblova in Makovčeva. Kokolovim dekletom bo težko tudi v Murski Soboti, ampak celotnega dvoboja še ni konec. Povratni obračun bo v četrtek, 26. septembra, ob 19. uri.   

liga-prvakinj drugi-krog st.-pölten avstrija žnk-mura-nona