vestnik

Nič novega v knežjem mestu: Celje - Mura 4 : 1

Vestnik.si, 11. 2. 2024
Martin Metelko
Šport

V nadaljevanju prvenstva prve lige so se nogometaši Mure v uvodni tekmi spomladanskega dela pomerili z najtežjim nasprotnikom, vodilnim Celjem, s katerim že nekaj časa nimajo dobrih izkušenj. In tudi tokrat ni bilo nič drugače. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Celje: Rozman, Vuklišević, Milić, Ajhmajer, Karničnik, Zabukovnik, Dulca, Popović kap., Menalo, Bajde, Prutsev. Trener: Damir Krznar.

Mura: Raduha, Sadriu, Maruško, Kous kap., Tripi, Maroša, Lamy, Ščernjavič, Proleta, Brkić, Nuhanović. Pomočnik trenerja: Slaven Kovačević. Glavni trener Vladimir Vermezović zaradi kazni rumenih kartonov tekmo spremlja le s tribune.

Srečanje vodi Nejc Kajtazović iz Kranja. 

1: Začetek tekme. 

2: Prvi strel Celjanov: po podaji Karničnika je z leve strani po tleh sprožil Bajde, a je bil Raduha na pravem mestu. Dobro za Muro, da Bajde ni podal v sredino do prostega Popovića. 

4: Po zmedi v obrambi Mure strel Popovića po tleh, vendar mimo vrat.

6: Po dvojni podaji z Bajdetom je z leve strani z desnico diagonalno streljal Karničnik, Raduha pa je s težavami odbil žogo v kot, po katerem so Celjani poslali žogo visoko prek vrat. 

10: GOOOL 0 : 1 Julien Lamy! V nasprotju z doslej videnim je Mura presenetljivo prišla v vodstvo. In to po sijajni akciji: Maroša do Tripija, ta pa z izvrstno asistenco v kazenski prostor do Lamyja, ki je pritekel pred vrata in zabil žogo v mrežo.

celje, mura
Martin Metelko
Celje - Mura.

19: Rumeni karton Sadriu. 

26: Po napaki Sadriuja je do žoge prišel Menalo in streljal z desne strani, a je blokiral Tripi in odbil žogo v kot.

27: Po kotu Popovića je z glavo nevarno streljal Dulca, vendar se je z obrambo izkazal Raduha, ki je imel ob sebi še pomoč Tripija. A to je še en kot za Celje.

28: GOL 1 : 1 Egor Prutsev! Po daljšem pritisku in kar treh zaporednih kotih so gostitelji zasluženo izenačili. Tokrat je Popović izvajal kot z druge strani, Raduha pa je naredil napako in poletel v prazno. Žoga je prišla do Prutseva, ki jo je poslal pod prečnik. Prepoceni prejet zadetek Mure. 

34: Pravi čudež, da Mura sedaj ni dobila še drugega zadetka. Po levi strani je pobegnil Karničnik in podal v sredino do Bajdeta, pred katerim je Raduha izbil žogo samo do Prutseva, ki je takoj streljal z lobom, a je pred gol črto žogo s "škarjicami" izbil Ščernjavič. Ta je spet prišla do Menala, ki je sprožil iz ugodnega položaja, a meril za malo mimo vrat.

36: Nevarna akcija Mure: po podaji Ščernjaviča z leve strani je streljal Maroša, Rozman je žogo odbil le do Nuhanovića, ki pa jo je nato poslal za malenkost mimo vrat.

37: Spet neverjetno, kaj so zgrešili Celjani: Karničnik je s fenomenalno asistenco skozi obrambo Mure našel Menala, ta pa je sam pred vrati skušal z rahlim lobom premagati Raduho, a je znova za malenkost zgrešil vrata. Črno-beli so lahko izjemno srečni, da je še vedno 1 : 1. 

42: Po podaji Prutseva z leve strani je Raduha izbil žogo, ki jo je nato skušal spraviti v mrežo Bajde, a so se gostje rešili z izbijanjem v še en kot.

44: GOL 2 : 1 Gregor Bajde! Povsem zasluženo vodstvo Celjanov. Popović je na desni strani poslal dolgo podajo, Sadriu je nespretno poletel mimo žoge, ki jo je tik pred koncem igrišča ujel Menalo in jo nastavil nazaj v sredino do Bajdeta, ta pa je neubranljivo zadel.

45: Maroša pošilja žogo iz prostega strela v živi zid.

45+1: Konec prvega polčasa. 2 : 1.

Celje po prikazanem zasluženo vodi, saj se jasno vidi, da ima precej bolj kakovostno moštvo, v katerem blesti za zdaj najboljši igralec srečanja Žan Karničnik. Mura je lahko zadovoljna, da je vsak nekaj časa vodila in nato držala izenačen rezultat, vendar pa je nato v obrambi povsem popustila in naredila velike napake, ki so jih gostitelji seveda znali kaznovati. Če bo želela iz tega dvoboja izvleči točko, bo morala krepko popraviti in dvigniti svojo igro ter preprečiti nize napadov Celja. 

celjemura
Arhiv kluba
Celje - Mura.

46: Začetek drugega polčasa. Menjavi: Zec namesto Milića in Trontelj namesto Kousa. 

46: Rumeni karton Nuhanović.

49: Slabe stvari za Muro se nadaljujejo: enajstmetrovka za Celje! Po podaji z desne strani je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Brkić in Kajtazoviću ni preostalo drugega, da pokaže na belo piko.

50: GOL 3 : 1 Denis Popović (11m)! Potop Mure. Celjski kapetan je močno in zanesljivo izvedel kazenski udarec. 

celjemura3
Arhiv kluba
Celje - Mura.

55: GOL 4 : 1 Luka Menalo! Karničnik je po krajšem slalomu z diagonalno podajo idealno našel Menala, na katerega so pozabili vsi v obrambi Mure, ta pa je tokrat zadel po strelu po tleh z desnico. Muri se danes obeta še večja katastrofa, kot je bila tista v 2. krogu ob porazu s 5 : 0, saj Celjani z lahkoto nizajo napad za napadom in strel za strelom. 

60: Menjave pri Celju: Kouter, Kvesić in Matko namesto Popovića, Dulce in Menala. Za Muro bo morda zdaj še težje kot prej. 

64: Rumeni karton Tripi.

68: Menjave pri Muri: Turudija, Antolin in Kasalo namesto Nuhanovića, Lamyja in Maroše. 

70: Rumena kartona Antolin in Matko. 

74: Po prostem strelu in odbitku Karničnik z volejem pošilja žogo prek vrat.

celje, mura
Martin Metelko
Celje - Mura.

75: Menjava pri Celju: Aarons namesto Prutseva.

78: Po dolgem času nevarna akcija Mure: Trontelj je pred robom igrišča poslal žogo nazaj do Turudije, ki je odlično sprožil z desnico, Rozman pa je s konicami prstov izbil žogo v kot. 

79: Po kotu strel Maruška z glavo, vendar mimo vrat.

81: Po podaji Aaronsa z desne strani je z glavo iz bližine streljal Matko, a naravnost v Raduho. 

83: Menjava pri Muri: Kurtović namesto Brkića. 

85: Matko je nevarno streljal z desne strani, Raduha pa je izbil žogo v polje. 

88: Po krajši kombinaciji je do strela pred vrati prišel Antolin, vendar meril točno po sredini v Rozmana.

90: Dve minuti dodatka. Vsi že komaj čakajo, da se srečanje konča. 

92: Konec tekme.

celjemura2
Arhiv kluba
Celje - Mura.

Več kot zaslužena zmaga Celja, ki je bilo v večini dvoboja za razred boljše od Mure. Ta bi morda ob malo večji zbranosti lahko dosegla še kakšen zadetek, a je na koncu lahko še zadovoljna, da je prejela samo štiri zadetke, saj je bila tekma praktično končana v 55. minuti po golu za 4 : 1. Trenutna podoba črno-belih je skrb zbujajoča pred domačim dvobojem z Mariborom v naslednjem krogu.

20.-krog plt celje-mura