vestnik

(FOTO) Čakš zakoval "žute" na prvem mestu: Beltinci - Gorica 1 : 0

Vestnik.si, 21. 10. 2023
Jure Zauneker
ND Beltinci : ND Gorica.
Šport

Na derbiju 14. kroga 2. SNL se je vodilno moštvo Beltincev doma merilo z Gorico. Gostitelji so z minimalno zmago še povečali prednost na lestvici, saj je dotlej drugo Primorje izgubilo s Triglavom, ki je sedaj na drugem mestu. Tekmo v Beltincih ste lahko spremljali z nami.

Beltinci Klima Tratnjek: Moćić, Težački, Zorman, Kosić, Pihler kap., Štrakl, Sočič, Kralj, Nerguti, Kaučič, Čakš. Pomočnik trenerja: Blaž Krauthaker (trener Damjan Gajser je zaradi kazni kartonov na tribuni). 

Gorica: Jurca, Vendramin, Tomiček, Mevlja kap., A. Marinič, Hrka, Jalinous, Baruca, Vekić, Leban, Lesjak. Trener: Miran Srebrnič.

Srečanje vodi David Šmajc iz Kranja.

14.-krog, 2
Jure Zauneker
ND Beltinci : ND Gorica.

1: Začetek tekme. Minuta molka v spomin na pred dnevi preminulega nekdanjega trenerja Beltincev in Mure Nikolo Škrbića.  

6: Po začetnem pritisku Gorice je na drugi strani do prve nevarne priložnosti prišel Kralj, ki je streljal iz bližine z leve strani, a je vratar Jurca strel ubranil.

7: Sedaj je z leve strani z močnim strelom z desnico poskušal Čakš, Jurca pa je žogo ujel. 

12: Goričani napadajo v valovih, vendar vratar Moćić in njegovi branilci za zdaj brez težav odbijajo napade. 

20: Dobra akcija domačih: Kaučič z dolgo podajo do Pihlerja, ki je pobegnil po desni strani in podal pred vrata, kjer pa je pred vratarjem razčistil Marinič. 

25: Štrakl, ki je ž prej utrpel prekršek, je spet na tleh, in kot kaže, ne bo mogel nadaljevati.

26: Menjava pri Beltincih: Vodeb namesto Štrakla. 

29: Rumeni karton Mevlja. 

31: Rumena kartona za Nergutija in Jurco, ki sta si "skočila v lase" po predložku z desne strani. 

beltinci, nogomet, beltinci-gorica
Jure Zauneker
Beltinci in Gorica.

33: GOOOL 1 : 0 Robert Čakš! Fenomenalen zadetek Čakša. Po globinski podaji po levi strani je iz igre izpadel Vendramin, Čakš mu je pobegnil, nato na tla spravil Mevljo in z močnim diagonalnim strelom z desnico poslal žogo v levi spodnji kot vrat Gorice.

35: Rumeni karton nekomu na klopi Beltincev. 

37: Še ena lepa poteza Čakša, ki je z leve strani natančno podal, na drugi strani pa je z glavo odlično streljal Kralj, a je Jurca v letu nekako z nogo le odbil žogo v kot. To je bila velika priložnost za povišanje vodstva. 

45: Tri minute dodatka.

45+1: Sedaj velika priložnost za Gorico: po kotu z desne strani je žoga prišla do Mevlje, ki jo je poslal pred vrata, Leban pa je iz bližine po strelu z glavo zadel prečnik. 

45+3: Konec prvega polčasa. 1 : 0.

DSC_4240
Jure Zauneker
ND Beltinci : ND Gorica.

Glede na precej ostro in bojevito igro obeh ekip ter razvnete strasti še ni bilo dosti velikih priložnosti, a te, ki so bile, so na noge dvignile navijače. Za zdaj je bil odločilen imeniten preblisk Roberta Čakša, gostje pa bi lahko izenačili, če ne bi žoge zaustavil okvir vrat. Še bo razburljivo v drugem delu.  

46: Začetek drugega polčasa. 

49: Velika priložnost za Lesjaka na desni strani pred vrati, a so se gostitelji le nekako ubranili. 

54: Po levi strani je pobegnil Čakš, njegov strel pa je v zadnjem hipu blokiral Vendramin. 

56: Dvomljiva situacija v kazenskem prostoru domačih: Težački in Leban sta se medsebojno ovirala in padla na tla, sodnik pa je z zadržkom, ki je prestrašil gledalce, vendarle dosodil žogo za Beltince. 

58: Rumeni karton Jalinous. 

61: Menjava pri Beltincih: Emruli namesto strelca Čakša. 

65: Dvojna menjava pri Gorici: Bustos in Almeida namesto Lesjaka in Lebana. 

71: Nevsakdanji prizor na tekmah: Baruca je skušal izvesti kot z desne strani, a mu je spodrsnilo in je zato poslal žogo kar neposredno v golavt. 

73: Še enkrat prečnik Gorice! Po kotu Almeide z desne strani je pred vrati najvišje skočil Mevlja in močno streljal z glavo, Moćič je bil že premagan, a je žogo spet zaustavil okvir vrat. Beltinčani so po odhodu Čakša precej padli v igri. 

74: Menjava pri Beltincih: Bujan namesto poškodovanega Kosića.

86: Dvojna menjava pri Gorici: Blažič in De Bernardi namesto Vekića in Jalinousa. 

90: Pet minut dodatka. Beltinci se krčevito branijo.

91: Spet dvomljiva situacija v kazenskem prostoru domačih: po predložku Mariniča z leve strani je skozi zrak poletel Moćič in ob tem trčil v Bustosa ter ga spravil na tla. Goričani so zahtevali enajstmetrovko, a je Šmajc dosodil prekršek v korist vratarja. 

94: Miniatura Nergutija in Emrulija, ki sta skoraj pol minute zadrževala žogo ob kotni zastavici, ne da bi jima ušla v avt.

96: Konec tekme. 1 : 0.

14.-krog, 2
Jure Zauneker
ND Beltinci : ND Gorica.

Težko prigarana minimalna zmaga Beltinčanov. Glede na to, da so gostje kar dvakrat zadeli prečnik, dve sumljivi situaciji pa nista bili dosojeni v njihovo korist, tudi morebitna točka Goričanov ne bi bila nezaslužena. A "žuti" so s svojo granitno obrambo že na deveti tekmi zapored (v vseh tekmovanjih) ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Sedaj imajo 30 točk in na prvem mestu že pet točk prednosti pred Triglavom in Primorjem. Najbližji zasledovalec Beltinec lahko zdaj postane Nafta (24 točk), če danes zvečer doma premaga Jadran iz Dekanov. 

14.-krog 2.-snl beltinci-klima-tratnjek gorica