vestnik

Sobočanke zmagovalke kvalifikacijskega turnirja lige prvakinj: Apollon - Mura Nona 2 : 3!

Vestnik.si, 7. 9. 2024
Arhiv kluba
Mura Nona je zmagovalka kvalifikacijskega mini turnirja lige prvakinj.
Šport

To je to, na kar smo čakali. Mura Nona se je prebila v finale kvalifikacijskega mini turnirja lige prvakinj, kjer se je pomerila z ekipo Apollon Ladies, ki je bila gostiteljica, a le pogojno rečeno, saj ima klub svoj sedež v mestu Limassol, finale pa se je igral v Pafosu na stadionu Stelios Kyriakides. Pomurke so presenetile Ciprčanke in se uvrstile v drugo fazo tekmovanja. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

458982910_18119818558388841_1820973689843702407_n
Arhiv kluba
Apollon Ladies FC.

Apollon Ladies FC: Alemany, Georgiou, Hardy kap., La Boda, Avant, Frericks, Surpris, Elinsky, Guns, Hudson, Freda. Trener: Andreas Matthaiou. 

458763087_1048490910619201_2484165849874253424_n
Arhiv kluba
ŽNK Mura Nona na stadionu Stelios Kyrikiades.

ŽNK Mura Nona: Gavillet, Vindišar, Sivolobova, Kravets, Rakovec, Makovec, L. Kos, Vilčnik, Šoštarič Karič, Malakhova, Kolbl kap. Trener: Vladimir Kokol. 

kvalifikacije-za-ligo-prvakinj, ciper, pafos, apollon, žnk-mura-nona
Arhiv kluba
ŽNK Mura Nona na stadionu Stelios Kyrikiades.

Srečanje sodi Fabienne Michel iz Nemčije. 

1: Začetek tekme. 

3: Velika priložnost za Hudsonovo, ki je pobegnila po desni strani in streljala, a je Gavilletova odbila žogo z nogo. 

15: GOOOL 0 : 1 Sara Makovec! Kakšen zadetek Makovčeve! Malce na desni strani je zaobšla Avantovo in potem s kakih 30 metrov poslala žogo proti vratom. Vsi, vključno z vratarko Alemanyjevo, so mislili, da bo žoga odletela mimo gola, ta pa je pristala v desnem zgornjem kotu vrat. Krasen zadetek. 

20: Hitra Hudsonova je največja nevarnost za vrata Slovenk. Na desni strani je prehitela Vindišarjevo in skušala streljati, a je pravočasno žogo z blokom zaustavila Kravetsova. 

23: Odmor za osvežitev. Čeprav je lokalni čas v Pafosu 21.53, temperatura še vedno znaša 27 stopinj. 

29: GOOOOL 0 : 2 Tija Šoštarič Karič! Še en projektil z daljave! Sobočanke danes parajo mrežo s streli z velike razdalje. Najprej je prosti strel po prekršku, ki ga je iztržila Makovčeva, izvedla Vilčnikova, na odbitek pa je s kakih 22 metrov naletela Tija Šoštarič Karič in zabila žogo v levi kot vrat Alemanyjeve. Še en prekrasen zadetek. 

36: Že prva menjava pri Apollonu: Clark namesto Frericksove. Trener gostiteljic je enostavno že moral posredovati. 

38: GOL 1 : 2 Celien Guns! Ciprčanke so pokazale, da se ne bodo tako zlahka dale odpraviti. Gunsova je sprožila po tleh z leve strani, tokrat pa je slabo posredovala Gavilletova in žoga je pristala v levem spodnjem kotu njenih vrat.

39: Takoj na drugi strani v veliki priložnosti Malakhova, ki je skušala streljati iz bližine z desne strani, a je tokrat Alemanyjeva strel ubranila in odbila žogo.  

44: Lepa akcija z ne preveč lepim sklepom: Malakhova se je na levi strani prebila do žoge in poslala predložek na desno stran, kjer je z volejem poskusila Kolblova, a poslala žogo visoko preko vrat. 

45: Rumeni karton Vindišar. 

45: Dve minuti dodatka. 

45+3: Konec prvega polčasa. 1 : 2. 

Pomurke so presenetile Ciprčanke z dvema streloma z daljave in povedle z 2 : 0, vendar je bilo vsem jasno, da je tekma še daleč od odločitve. In res je Apollon znižal izid, a z zadetkom, ki bi se ga dalo preprečiti. Upanje pa daje dejstvo, da se Sobočanke enakovredno merijo z domačinkami, in da so si poleg golov priigrale še nekaj lepih priložnosti. V drugem delu gre pričakovati oster boj za zmago. 

458779577_18119822983388841_342299397587410433_n
Arhiv kluba
Apollon Ladies FC - ŽNK Mura Nona.

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Apollonu: Oppong namesto Georgioujeve. 

48: Po kotu, ki ga je priborila Kolblova in izvedla Vilčnikova, je z glavo streljala Malakhova, vendar je žoga odskakljala mimo vrat. Morda bi moral to biti še en kot. 

50: Neverjetno, kaj so zdaj zapravile Pomurke! Kolblova je pobegnila po desni strani in že preigrala vratarko in potem iz neposredne bližine zadela samo vratnico. Žoga se je odbila do Malakhove, a je nato tudi ona z enega metra zadela isto vratnico, na koncu pa je Kolblova sprožila mimo vrat. Takšne zgrešene priložnosti se lahko še kako maščujejo in tu si bodo Sobočanke same krive, kajti iz takšne bližine bi enostavno morale zadeti. 

51: Rumeni karton Oppong.

51: Takoj že nevarnost na drugi strani, a je žoga po strelu Clarkove odletela za malo prek vrat.

62: Rumeni karton La Boda.

62: Malakhova strelja mimo vrat. 

66: Še ena menjava pri Apollonu: Giannou namesto strelke Gunsove. 

67: Odmor za osvežitev. 

69: Veliki priložnosti za Apollon po kotu: najprej je z glavo streljala Oppongova, a se je Gavilletova izkazala z obrambo, v nadaljevanju akcije pa je po predložku z leve strani tudi z glavo poskusila Elinskyjeva, a je na srečo Gavilletove, ki je stekla iz vrat, merila preko gola. 

70: Prva menjava pri Muri Noni: Dolinar namesto Malakhove. 

73: Pri iztekanju iz svojih vrat se je poškodovala Gavilletova, a bo lahko nadaljevala. 

74: Rumeni karton Freda. 

79: GOL 2 : 2 Krystyna Freda! Kazen za zgrešene priložnosti je prišla enajst minut pred koncem rednega dela. Clarkova se je mimo dveh igralk Mure None prebila do predložka z desne strani, Gavilletova pa je storila še eno napako: stekla je iz svojih vrat in nato zastala, tako da je Freda lahko mirno z glavo poslala žogo preko nje v nebranjeno mrežo. 

80: Takoj v naslednjem napadu priložnost za Kolbovo iz bližine z desne strani, vendar Alemanyjeva brani. 

84: GOOOOOL 2 : 3 Sara Makovec! Tako se to dela. Sobočanke so hitro popravile svoje napake in morda prišle do odločilnega gola. Makovčeva je sama začela akcijo, podala do Kolblove, ki je še enkrat več pobegnila po desni strani. Alemanyjeva se ji je vrgla pred noge in za kratko odbila žogo, do katere pa se je kapetanka Mure tokrat znova priborila in jo nastavila Makovčevi, ki ji ni bilo težko zadeti nebranjenih vrat. 

87: Menjava pri Apollonu: Nemec namesto Avantove. 

90: Pet minut dodatka. 

92: Potem ko je Makovčeva ukradla žogo branilki Apollona, sta bili s Kolblovo sami v napadu, a sta preveč oklevali z zaključnim strelom, tako da sta na koncu iztržili samo kot. 

93: Velika priložnost za Apollon, ki je tokrat ukradel žogo Pomurkam: z desne strani je ostro podala Freda, Gavilletova je z nogama le kratko zadržala žogo, ki ji je nato ušla, a do nje na srečo ni uspela priti Elinskyjeva.

94: Rumeni karton L. Kos. 

95: Po predložku vratarke Alemanyjeve z desne strani, odbitku in nadaljevanju akcije je do strela z glavo prišla Surprisova, vendar je okroglo usnje pristalo nad prečnikom na mreži. 

96: Konec tekme. 2 : 3.

Mura Nona se je prebila v 2. krog lige prvakinj. Tudi tokrat Sobočanke niso mogle brez drame, saj so vodile že z 2 : 0, a potem po nizu zgrešenih priložnosti in nekaj nenavadno slabih posredovanj vratarke Gavilletove zapravile vodstvo, vendar so le zbrale dovolj moči, da so dosegle zmagoviti tretji zadetek. Kljub temu, da je bil Apollon težji nasprotnik kot Glentoran, so si Pomurke zmago bolj zaslužile, saj so vendarle prikazale nekaj več kakovosti, bojevitosti in hitrejše igre kot gostiteljice. A  samo s takšno predstavo bo nasprotnice v 2. krogu težko premagati, kajti te bodo sedaj še za stopnjo močnejše. Žreb bo v ponedeljek, 9. septembra, tokrat pa se bodo črno-bele udarile samo z eno ekipo, in to na dveh tekmah: doma in v gosteh. 

Arhiv kluba
Mura Nona je zmagovalka kvalifikacijskega mini turnirja lige prvakinj.
kvalifikacije-za-ligo-prvakinj ciper pafos apollon žnk-mura-nona