vestnik

Končno nedotaknjena mreža in še zmaga: Aluminij - Mura 0 : 1

Vestnik.si, 25. 8. 2023
Arhiv kluba
Aluminij - Mura.
Šport

V uvodni tekmi 6. kroga prve lige je črno-belim po res dolgem času uspelo ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno in obenem še premagati svojega nasprotnika. Strelec odločilnega gola v Kidričevem je bil Niko Kasalo. Srečanje ste lahko spremljali z nami.

Aluminij: Pridgar, Jovan, Noblar, Schaubach, Martić kap., Jagić, Gorenak, Brest, Bilyi, Jovanović, Skiba. Trener: Robert Pevnik.

Mura: Mihelak, Sadriu, Maruško, Kous kap., Maroša, Kasalo, Jurišić, Kurtović, Trontelj, Morris, Shabanhaxhaj. V. d. trenerja: Darjan Slavic.

Srečanje vodi Slavko Vinčić iz Maribora. 

1: Začetek tekme.

5: Lepa priložnost za Muro: Kous je odlično diagonalno podal, Trontelj je prepustil žogo Maroši, ta pa je streljal po tleh, a preveč po sredini, tako da je Pridgar ukrotil okroglo usnje. Škoda, lahko bi iztržila več iz te akcije, po kateri je našla luknjo v obrambi domačih. 

17: GOOL 0 : 1 Niko Kasalo! Sedaj pa Mura zares izkorišča napako v obrambi Aluminija. Kasalo si je priboril nazaj izgubljeno žogo, jo poslal do Shabanhaxhaja, ki je podal z leve strani, Maroša jo je samo na kratko odložil spet do Kasala, ta pa je zadel skozi noge Schaubacha z diagonalnim strelom z zunanjim delom desnice.

20: Nevarna akcija Aluminija: Brest je prodrl po levi strani in podal pred vrata, kjer je iz prve streljal Jovanović, a so ga branilci Mure le toliko ovirali, da ni zadel cilja. 

24: Zdaj Mihelak rešuje Muro s svojo obrambo. Iz prostega strela z leve strani je odlično podal Jovanović, Schaubach je močno streljal z glavo, vratar črno-belih pa je izbil žogo izpod prečnika v kot. 

26: Shabanhaxhaj in Maroša, ki sta bila v hitrem protinapadu, bi lahko nevarneje zapretila, a je slednji na koncu preslabo podal do Dardana. 

30: Odmor za osvežitev. 

38: Lepa akcija Mure: Maruško do Maroše, ta na desno do Kousa, ki je vtekal po desni strani, a na koncu podal preveč proti Pridgarju, ki je ujel žogo. 

44: Malce sreče za črno-bele: Jovanović je podal iz kota, Koblar pa je streljal s temenom glave, žoga pa je pristala na prečniku in nato v golavtu. 

45: Tri minute dodatka. 

45+1: Gorenak poskuša z merjenim strelom z daljave, vendar Mihelak brez težav elegantno lovi žogo. 

45+4: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

6
Arhiv kluba
Aluminij - Mura.

Dokaj dobra predstava Mure v prve pol ure, ko je vzpostavila prevlado in presenetila domače z agresivno postavitvijo, tako da so ti delovali nervozno in naredili veliko napak, eno od teh so črno-beli izkoristili. Zadnjih petnajst minut pa so črno-beli skoraj povsem pokvarili vtis, saj so po nepotrebnem začeli s številnimi podajami nazaj in si tudi oni privoščili dosti napak ter tako privabili Aluminij do nevarnejših napadov. Na takšen način se v drugem delu zanje ne bo končalo tako dobro, kot je videti za zdaj. 

6
Arhiv kluba
Aluminij - Mura.

46: Začetek drugega polčasa. 

46: Na srečo je Mura začela tako kot na začetku tekme in že je bila tu napaka Aluminija, ki je ni uspel izkoristiti Kurtović. Ta je takoj streljal, a se je Pridgar še pravočasno vrnil v vrata in ujel žogo. 

51: Fantastičen strel Shabanhaxhaja, ki se je otresel Koblarja, a se je s fenomenalno obrambo izkazal Pridgar, ki je izbil žogo iz levega zgornjega kota. 

56: Tokrat je Vinčić, ki pušča bojevito igro, moral pokazati prvi rumeni karton Martiću, ki ga je izigral Shabanhaxhaj, kapetan domačih pa ga je lahko zaustavil le z vlečenjem za dres.

57: Spet Pridgar z odlično obrambo rešuje ekipo pred drugim zadetkom po kotu Jurišića in natančnem strelu Kasala z glavo. 

59: Menjave: pri Aluminiju Pečnik in Susso namesto Martića in Skibe ter pri Muri Proleta namesto Kousa.

63: Pridgar sedaj z letom skozi zrak odbija žogo pred Shabanhaxhajem. Muri doslej v drugem polčasu ne gre očitati ničesar, vendar je vratar Aluminija trenutno nepremagljiv. 

67: Zdaj se je z dobro obrambo izkazal Mihelak, in sicer po prodoru in strelu Sussa z leve strani.

68: Še ena odlična obramba Mihelaka, ki je po globinski podaji Bresta do Jovanovića slednjemu z roko ubranil strel iz bližine. 

69: Dvojna menjava pri Aluminiju: Katuša in Brkljača namesto Gorenaka in Jovanovića. Kidričani so sedaj vse sile vrgli v napad. 

74: Trojna menjava pri Muri: Jovićević, Cottrell in Dobrovoljc namesto Trontlja, Sadriuja in Maroše. 

84: Rumeni karton Susso, ki je grdo spotaknil Jurišića. 

87: Rumeni karton Schaubach, ki je moral podreti Shabanhaxhaja, sicer bi ta stekel proti vratom. 

88: Menjavi: Baskera namesto Bilyija pri Aluminiju in Tripi namesto Kasala pri Muri.

89: Kakšna priložnost za Muro za sklepni udarec! Cottrell je na levi strani našel Shabanhaxhaja, ta je prodrl in podal pred vrata, kjer je Koblar nevarno poslal žogo proti svojemu vratarju, Pridgar jo je v zadnjem hipu odbil v vratnico, tam pa jo je po kar nekaj težavah komajda odbil Jovan. 

90: Kar osem minut dodatka!

91: Rumeni karton Proleta. 

93: Še ena velika priložnost za Muro! Jovićević je na levi strani lepo našel Shabanhaxhaja, ta je pobegnil sam proti vratom, a je na koncu malce preveč rafinirano streljal po tleh in za malenkost zgrešil vrata. 

95: Rumeni karton Cottrell, ki je na tla podrl Bresta. 

98: Brkljača strelja močno iz daljave, Mihelak pa je v dveh poskusih le ukrotil žogo pred naletom Sussa. 

98: Po podaji Cottrella z leve strani je Tripi po strelu z glavo zadel vratnico, vendar morebiten gol ne bi veljal zaradi prepovedanega položaja. 

99: Konec tekme. 0 : 1. 

6
Arhiv kluba
Aluminij - Mura.

Zmaga Mure, po kateri bodo v črno-belem taboru lažje zadihali, saj je z novimi tremi točkami vsaj za zdaj s predzadnjega skočila na peto mesto lestvice. Čeprav je padel samo en gol, pa je bila tekma v Kidričevem zelo razburljiva z veliko priložnostmi, vendar sta danes blestela oba vratarja, Samo Pridgar in Klemen Mihelak. A enkrat je bil čuvaj mreže pri Aluminiju le brez moči, in ravno to je odločilo srečanje. Soboška ekipa je tokrat pokazala veliko več želje po zmagi in ni ponovila napake zadnjih petnajstih minut prvega polčasa, ko se je preveč povlekla nazaj, ampak je vse do konca skušala doseči še en zadetek, ki bi prelomil dvoboj v njeno korist. S takšno pogumno igro bodo njeni navijači bistveno bolj zadovoljni, kar je pomembno pred obračunom 7. kroga, ko bo Mura gostila nikogar drugega kot Olimpijo.  

plt 6.-krog aluminij-mura