vestnik

Maroša, Mihelak in Maruško = Rogaška - Mura 0 : 2

Vestnik.si, 23. 9. 2023
Arhiv kluba
Rogaška : Mura.
Šport

V 9. krogu prve lige so nogometaši Mure gostovali pri moštvu, ki je novinec med elito, in katere originalne klubske barve so prav tako črno-bele, čeprav so slednji tokrat igrali v zlatih dresih. Trener Vermezović je v Rogaški Slatini dočakal svojo prvo zmago. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Rogaška: Vodišek, Mihalić, Lampreht, R. Pirtovšek kap., Majcenić, Thalisson, Benedičič, Gradišar, Flis, Korošec, Miljanić. Trener: Oskar Drobne. 

Mura: Mihelak, Maruško, Kous kap., Maroša, Kasalo, Jurišić, Proleta, Kurtović, Trontelj, Dobrovoljc, Shabanhaxhaj. Trener: Vladimir Vermezović. 

Srečanje na prenovljenem stadionu v Rogaški Slatini vodi Slavko Vinčić iz Maribora.

1: Začetek tekme.

7: Močan strel R. Pirtovška z desne strani, zadel pa je le zunanji del mreže, čeprav so nekateri domači navijači že vzkliknili, misleč da je žoga v golu. 

14: Po kotu Rogaške nevarno posredovanje Maruška, ki je odbil žogo za malo mimo svojih vrat. 

16: Posredovanji Kurtovića in Mihelaka po nevarnih predložkih z desne strani. 

18: Strel Thalissona z daljave, mimo vrat. 

19: GOOOL 0 : 1 Amadej Maroša! Po silovitem pritisku Rogaške pa po hitrem protinapadu zadeva Mura. Trontelj je prodrl po desni strani in izvrstno podal, Maroša pa je pred vratarjem Vodiškom spretno posredoval in žogo z nogo iz bližine preusmeril v mrežo.   

20: Takoj znova nevaren napad domačih, streljal je Gradišar, a Mura se je uspela ubraniti. 

24: Rumeni karton Maruško.

28: Pred vrati Mure sta se zapletla Jurišić in Proleta, njune napake pa ni uspel izkoristiti Gradišar, saj je bil Mihelak s panterskim skokom prej pri žogi.

30: Thalisson spet poskuša z daljave, znova mimo vrat.

33: Lepa akcija Mure: Maruško je s podajo iz sredine odlično našel Kousa na desni strani, ki je poslal predložek pred vrata, kjer je Kasalo poletel po zraku, a ni uspel z glavo zadeti žoge. 

39: Hiter protinapad Mure, po katerem pa Shabanhaxhaj ni uspel podati žoge do Maroše pred vrati, saj jo je v kot izbil domači branilec Mihalič. 

43: Shabanhaxhaj je prodrl po desni strani med dvema branilcema in močno streljal, toda točno v naročje Vodiška. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 1. 

rogaškamura
Arhiv kluba
Rogaška : Mura.

Kljub deževnemu vremenu in zahtevnemu igrišču bojevita in angažirana igra enih in drugih, vendar v duhu "fer pleja". Mura je lahko zadovoljna z izidom, saj je bila Rogaška v prvih dvajsetih minutah dosti bolj nevarna in je treba pošteno priznati, da njen zadetek v tem obdobju nikakor ne bi bil nezaslužen. Po golu Maroše pa je pritisk gostiteljev nekoliko popustil, tako da so tudi Sobočani postajali bolj nevarni. Obeta se še zanimiv dvoboj v drugem delu. 

rogaškamura1
Arhiv kluba
Rogaška : Mura.

46: Začetek drugega polčasa. 

49: Velika priložnost za Rogaško: prodor Flisa po levi strani ni uspel zaustaviti Trontelj, po podaji pa je z levico natančno streljal Benedičič, vendar se je z obrambo izkazal Mihelak, ki je v letu s pestjo izbil žogo in tako rešil svojo ekipo.

52: Znova nevaren strel domačih, tokrat je sprožil Gradišar z leve strani, Mihelak pa se je še enkrat izkazal. 

54: Sedaj je Mihelaku spodrsnilo ob izbijanju žoge na spolzkem terenu, a na srečo je bil v bližini Jurišić in rešil situacijo. 

58: Po podaji Miljanića z desne strani s pestmi žogo odbija Mihelak, a le do R. Pirtovška, ki je takoj streljal, vendar preveč mlačno, tako da je zgrešil cilj. 

60: Končno spet priložnost za Muro: po predložku Maruška z desne strani je s plasiranim strelom z glavo poskušal Shabanhaxhaj, a poslal žogo za malenkost prek vrat. 

62: Proleta je v obrambi izletel v prazno, pred Miljanićem pa je žogo še pravočasno izbil Dobrovoljc.

63: Menjava pri Muri: Tripi namesto Kasala. 

66: Spet nevarno pred vrati Mure: hiter protinapad domačih po desni strani in podaja v sredino, Gradišar pa je nekako obtičal v blatu pred golom, zato je do žoge pravočasno skočil Mihelak. 

67: Rumeni karton Majcenić.

67: Menjava pri Rogaški: Kregar namesto Miljanića. 

73: Rumeni karton za domačega trenerja Drobneta zaradi ugovarjanja ob dosojenem prekršku nad Trontljem. 

78: Trojna menjava pri Rogaški: Majcen, Pavlovič in Satchwell namesto Majcenića, Korošca in Benedičiča.

83: Po nevarnem strelu Pavloviča z levico še enkrat več s parado in odlično obrambo svoje moštvo rešuje Mihelak, ki izbija žogo. 

85: Protinapad Prolete in Jurišića, po podaji slednjega z leve strani pa je žogo malce s težavami vendarle ukrotil Vodišek. 

86: Rumeni karton Trontelj, njegov že tretji v tem prvenstvu.

86: Menjava pri Muri: Petković namesto Maroše.

87: Rumeni karton Petković.  

89: GOOOOL 0 : 2 Matic Maruško! Kous je podal po tleh z desne strani, Maruško pa se je spretno obrnil in v slogu najboljših napadalcev preigral Gradišarja in Thalissona ter z levico natančno zadel levi spodnji kot vrat Vodiška. 

90: Štiri minute dodatka. 

91: Menjava pri Rogaški: Andrejašič namesto R. Pirtovška.

95: Konec tekme. 0 : 2. 

rogaškamura3
Arhiv kluba
Rogaška : Mura.

Spretna zmaga Mure s precejšnjo mero športne sreče. Glede na predstavo Rogaške ne bi bilo presenetljivo, če bi se dvoboj končal morda z izidom 1 : 1. A kdor ne da, dobi. Gostitelji v zelo deževnem vremenu in na težkem igrišču niso izkoristili niti ene od svojih številnih priložnosti, predvsem po zaslugi odličnih obramb Mihelaka, Sobočani pa so pri učinkovitosti pokazali več izkušenj in iz majhnega števila priložnosti kar dvakrat zadeli, za kar sta poskrbela Maroša in Maruško. Vermezović je le dočakal svojo prvo zmago pri Muri, ob tem pa še ohranil mrežo ekipe nedotaknjeno. Skupaj s svojimi varovanci bo že v sredo zvečer gostoval v Domžalah.   

9.-krog plt rogaška mura